Καλά εξελίσσεται η επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς που ξέσπασε στους Δελφούς το μεσημέρι της Τετάρτης, με τους πυροσβέστες να έχουν οριοθετήσει τη φωτιά, ενώ δεν κινδυνεύει ο αρχαιολογικός χώρος ή κατοικίες.

Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής έχοντας ενισχυθεί από τη Φθιώτιδα και τη Βοιωτία. Συνολικά επιχειρούν 39 πυροσβέστες με 13 οχήματα και 2 ομάδες πεζοπόρων  τμημάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από αέρος ενεργούν πλέον τέσσερα Canadair, ενώ τα δύο PZL επιχειρούν κατά περίπτωση σε σημεία που μπορούν να προσεγγίσουν εξαιτίας των ισχυρότατων ανέμων. Επιπλέον έχει φτάσει και ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο το οποίο επίσης επιχειρεί στις εστίες.

Επικεφαλής της επιχείρησης είναι ο Περιφερειακός Διοικητής των ΠΥ Στερεάς Αρχιπύραρχος Βαγγέλης Παλιός, ενώ μαζί του βρίσκεται και ο Αντιπεριφερειάρχης Πολίτικης Προστασίας Θανάσης Καρακάντζας.

Από την αστυνομία νωρίτερα διεκόπη η κυκλοφορία στο δρόμο Δελφοί – Ιτέα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε εικόνες:

Η φωτιά ξέσπασε Λίγο μετά τις 15.00 το μεσημέρι σε δασική έκταση κοντά στον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών και προς στιγμήν κινδύνεψε και ο αρχαιολογικός χώρος.

Η ανακοίνωση της πυροσβεστικής:

Δείτε εικόνες του zougla.gr 

 

 

 

Καίγονται δάση σε Δράμα, Ροδόπη και Λάρισα

Πυρκαγιές βρίσκονται σε εξέλιξη σε πολλά σημεία της χώρας, εκτός από την Αρτέμιδα Αττικής και τους Δελφούς. Συγκεκριμένα το μεσημέρι της Τετάρτης ξέσπασε φωτιά σε δάσος στην περιοχή Κατάφυτο στο Κάτω Νευροκόπι της Δράμας. Επί τόπου επιχειρούν 38 πυροσβέστες, 12 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 1 ελικόπτερο και 1 πετζετέλ.

Φωτιά ξέσπασε επίσης σε δάσος στην περιοχή Αρριανών Ροδοπής. Επιχειρούν 13 πυροσβέστες με 6 οχήματα.

Τέλος, φωτιά καίει δάσος στην περιοχή Δίλοφο Αγιάς στα Φάρσαλα Λαρίσης. Κινητοποιήθηκαν 30 πυροσβέστες, 6 οχήματα, 2 πεζοπόρα τμήματα και 2 πετζετέλ.

Πηγή video – φωτογραφίες: irafina.gr,  fokidanews.gr, desfinanews, lamiareport.gr

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης