Ο εκλιπών είχε σφάξει το σκυλί του με κουζινομάχαιρο μπροστά στα μάτια των γειτόνων, στο Πασακάκι στα Χανιά το 2013.

Το περιστατικό χαρακτηρίζεται από την Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία ως ένα από τα πιο στυγερά εγκλήματα σε βάρος ζώων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

“Χαράματα, ο στυγερός δολοφόνος άρπαξε το κουζινομάχαιρο και έσφαξε το μικρό και ανήμπορο στις ορέξεις του ζώο με 3 μαχαιριές στο λαιμό, εκ των οποίων η μια του έκοψε την καρωτίδα.

Τα ουρλιαχτά πόνου ξύπνησαν τη γειτονιά που πετάχτηκε έντρομη και είδε τον δολοφόνο να κρατά το κουζινομάχαιρο και να σφάζει το σκυλί του.

Μας είπαν ότι το σκυλί έζησε στα χέρια του μια βασανισμένη ζωή με συνεχές ξύλο, αλλά κανείς δεν μας ειδοποίησε, ώστε να το απαλλάξουμε από τον βασανιστή του, μέχρι τη νύχτα εκείνη που το σκυλάκι βρήκε μαρτυρικό θάνατο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αν αναρωτιέστε γιατί το έκανε, η απάντησή του στο δικαστήριο, όπου οδηγήθηκε με τη διαδικασία του αυτόφωρου, είναι ότι δεν του άρεσε η εικόνα να ζευγαρώνει το ζώο του”, αναφέρει το σχετικό δελτίο τύπου.

Ο δράστης καταδικάστηκε τα πρώτα εκείνα χρόνια, που τέθηκε σε εφαρμογή ο νόμος για την προστασία των ζώων, σε 2 χρόνια ποινή φυλάκισης και 5.500 χρηματικό ποινικό πρόστιμο και άσκησε έφεση.

Το δικαστήριο μάλιστα τότε, όταν ο Συνήγορος των Ζώων δεν ήταν μια νομική πραγματικότητα, όπως συμβαίνει σήμερα, δέχθηκε την παράσταση πολιτικής αγωγής για λογαριασμό του συλλόγου Προστασίας Ζώων.

Η έφεσή του εκδικάστηκε προχθές στο Εφετείο στα Χανιά και απορρίφθηκε,  ενώ ως μάρτυρας κατέθεσε η πρόεδρος του συλλόγου, Νατάσα Μπομπολάκη, στο πρώτο δικαστήριο και ήταν παρούσα ως μάρτυρας και στο Εφετείο.

Η απόφαση πλέον έχει τελεσιδικήσει και βάσει του νόμου τον περιμένει τώρα το διοικητικό πρόστιμο των 30.000 ευρώ για τον θάνατο του δύστυχου σκυλιού, το οποίο δεν είχε βεβαιωθεί το 2013 εντός της νόμιμης προθεσμίας.

Το ερώτημα που παραμένει βέβαια είναι, ποιος θα πληρώσει το πρόστιμο, αφού ο δράστης έχει πεθάνει εδώ και λίγο καιρό από την επάρατη νόσο.

zarpanews.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης