Την αντίθεσή της σε όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας και αφορούν στην πρόταση περί «ερασιτεχνών ελεγκτών» εκφράζει η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, σημειώνοντας ότι ο «φοροελεγκτικός εθελοντισμός» δεν είναι η λύση για την πάταξη της φοροδιαφυγής.

«Η ιδέα της δίμηνης στρατολόγησης τουριστών, φοιτητών, συνταξιούχων, ανέργων και ανθρώπων με πενιχρά εισοδήματα για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, ως ‘κατάσκοποι της εφορίας’, δεν γίνεται αποδεκτή από την ΕΣΕΕ, αφού είναι πολύ μακριά από την παραγωγική ανασυγκρότηση στην οποία όλοι μας ελπίζουμε» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Συνομοσπονδία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως επισημαίνει η ΕΣΕΕ, ακόμα και εάν κάποιος απλώς σκέφτηκε ότι με τη διάχυση της είδησης θα δημιουργηθεί μια αποτρεπτική δυναμική φόβου που θα αλλάξει τη φοροδοτική συμπεριφορά, σίγουρα δεν συνυπολόγισε το ενδεχόμενο της δυνατότητας που δίνει σε εμπαθείς, κακοήθεις και επιτήδειους, εξοπλισμένους με συστήματα ήχου και εικόνας, να παριστάνουν τους μυστικούς αστυνόμους ΦΠΑ.

Παράλληλα, τονίζει ότι «με την πρόταση του “Onlookers VAT Evasion Fighting Scheme” με λάθος τρόπο, περνάμε το λάθος μήνυμα ότι μόνο εμείς δηλαδή στην Ευρώπη, είμαστε η ‘χώρα των φοροφυγάδων’».

«Από το Υπουργείο Οικονομικών περιμένουμε υψηλότερου επιπέδου ενέργειες και να εστιάσει τις προσπάθειές του στην απαλλαγή από γνωστές παθογένειες και αδράνειες, με έμφαση στα ουσιώδη προβλήματα, αντί να επικοινωνεί επικίνδυνα σενάρια κοινωνικού αυτοματισμού» καταλήγει η ΕΣΕΕ, δηλώνοντας πρόθυμη να συμβάλει ουσιαστικά και αποτελεσματικά με τις θέσεις της στην επίλυση του προβλήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης: Πολίτες σε ρόλο φορο-κατασκόπων, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 6 Μαρτίου 2015, 19:16

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης