ΕΣΑ: «Επικροτούμε την απόφαση του ΣτΕ για τις Κυριακές»

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2017, 12:22
ΕΣΑ: «Επικροτούμε την απόφαση του ΣτΕ για τις Κυριακές»
Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Νικόλαος Κογιουμτσής, με αφορμή την έκδοση της απόφασης της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας για τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων όλες τις Κυριακές του έτους, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

Το Συμβούλιο της Επικρατείας ακύρωσε την υπουργική απόφαση, που αφορούσε στην πιλοτική λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων για όλες τις Κυριακές του έτους, σε συγκεκριμένες περιοχές της Ελλάδος. Όσο για την Περιφέρεια Αττικής αφορούσε το ιστορικό κέντρο Αθηνών και τον Δήμο Ραφήνας - Πικερμίου.

Η εν λόγω απόφαση βάζει φρένο στις επιδιώξεις των πολυεθνικών ομίλων, που με την πλήρη απελευθέρωση και των 52 Κυριακών επέβαλαν έναν άνισο ανταγωνισμό στις μικρομεσαίες ελληνικές επιχειρήσεις.

Σε κάθε περίπτωση επικροτούμε την απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου που δικαιώνει τις θέσεις μας σχετικά με το μείζον ζήτημα της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές. Επιμένουμε ότι το επιχειρείν δεν χρειάζεται χρόνο άλλα χρειάζεται κίνητρα διευκόλυνσης στη φορολογία, στις εισφορές, στη ρευστότητα και ένα γενικότερο φιλικό επιχειρηματικό περιβάλλον που θα προσελκύει επενδύσεις και δε θα «επιδοτεί» τον διωγμό των επιχειρήσεων εκτός της χώρας.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2017, 12:35