Ασταθής θα είναι ο καιρός στα κεντρικά και βόρεια τμήματα της χώρας την ημέρα του 2ου γύρου των Δημοτικών και Περιφερειακών Εκλογών σύμφωνα με την υπηρεσία Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.  Αναλυτικά, αναμένονται αραιές νεφώσεις που κατά περιόδους στα ηπειρωτικά, το Ιόνιο και το Βόρειο Αιγαίο θα είναι πυκνές, ενώ βροχές και όμβροι ή καταιγίδες θα σημειωθούν από το πρωί και έπειτα κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, το Ιόνιο και πιθανώς το Βόρειο Αιγαίο.

Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά και θα συνοδεύονται σε κάποιες περιπτώσεις από χαλαζοπτώσεις. Μεγαλύτερη πιθανότητα για εκδήλωση χαλαζοπτώσεων υπάρχει στη Μακεδονία, τη Θράκη, την Ανατολική Θεσσαλία και δευτερευόντως στο Βόρειο Αιγαίο. Στους χάρτες που ακολουθούν μπορείτε να δείτε τις περιοχές που αναμένονται βροχοπτώσεις το μεσημέρι και νωρίς το απόγευμα της Κυριακής 02/06.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι άνεμοι στα πελάγη δεν θα ξεπερνούν τα 5 με 6 μποφόρ και μόνο στο Νοτιοδυτικό Αιγαίο, τον Σαρωνικό και τον Κορινθιακό κόλπο θα φτάνουν τοπικά τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά θα φτάσει στους 30 βαθμούς, ενώ στις νησιωτικές περιοχές δεν θα ξεπεράσει τους 26 με 27, με εξαίρεση το Ανατολικό Αιγαίο όπου θα κατά τόπους θα φτάσει τους 30 βαθμούς Κελσίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έκτακτο δελτίο από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία

Eν τω μεταξύ, έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού για την Κυριακή  εξέδωσε το μεσημέρι του Σαββάτου  η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Σύμφωνα  με την ΕΜΥ, προβλέπονται βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα είναι τοπικά ισχυρές και πιθανώς να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, στις εξής περιοχές για την Κυριακή:

Από τις μεσημβρινές ώρες στη Μακεδονία (συμπεριλαμβανομένης της Θεσσαλονίκης) και τη Θεσσαλία. Τα φαινόμενα από το βράδυ θα εξασθενήσουν στη Θεσσαλία και βαθμιαία από τη νύχτα στη Μακεδονία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης