Τον εμβολιασμό των νέων ηλικίας 16-18 ετών προανήγγειλε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του Υπουργείου Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Σε τηλεοπτική συνέντευξή του, ο κ. Θεμιστοκλέους είπε ότι τα άτομα της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας θα πάρουν σειρά όταν τελειώσει ο εμβολιασμός όσων είναι από 18-29 ετών και θα τους χορηγηθεί το σκεύασμα της Pfizer, το οποίο έχει πάρει έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Θεμιστοκλέους είπε ότι η πλατφόρμα των ραντεβού για όσους είναι κάτω από 30 θα ανοίξει εντός του Ιουνίου. Πρώτοι θα ξεκινήσουν όσοι είναι από 25 έως 29 χρόνων και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν οι υπόλοιποι. «Για τους 18-29 ετών υπάρχουν δύο παράγοντες που θα πρέπει να προσμετρήσουμε. Ο ένας είναι οι παραδόσεις των εταιρειών, γιατί υπάρχουν κάποιες αναταράξεις το τελευταίο διάστημα, και ο δεύτερος είναι η συμμετοχή της προηγούμενης ομάδας. Με βάση αυτό τον σχεδιασμό εντός του Ιουνίου θα προχωρήσουμε και στην επόμενη πενταετία» σημείωσε και πρόσθεσε ότι το εμβόλιο της AstraZeneca δεν θα χορηγηθεί σε όσους είναι κάτω από 30.  

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης