Καιρός που θυμίζει «σκωτσέζικο ντους» καταγράφεται στη χώρα το εφετινό καλοκαίρι. Η εναλλαγή των φαινομένων (βροχή με μειωμένες θερμοκρασίες-ηλιοφάνεια με ανεβασμένο υδράργυρο) είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού των τελευταίων εβδομάδων.

Σύμφωνα με την πρόγνωση των μετεωρολόγων, οι τοπικές βροχές από την Πέμπτη θα περιοριστούν, καθώς κύμα καύσωνα από την Αφρική θα κάνει την εμφάνισή του, με αποτέλεσμα ο υδράργυρος να φτάσει ή και να ξεπεράσει τους 40 βαθμούς Κελσίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τη Δευτέρα καταγράφηκαν κατά τόπους υψηλές θερμοκρασίες και συγκεκριμένα στο Κρανίδι, σύμφωνα με το meteo.gr, ο υδράργυρος άγγιξε τους 39,7 βαθμούς Κελσίου. Ακολούθησαν το Άργος (37,8), ο Θεολόγος Φθιώτιδας (37,2) το Χαροκόπειο στην Καλλιθέα (επίσης 37,2) και η Τανάγρα (37,1).

Οι θερμές αέριες μάζες που έρχονται από την Αφρική θα επηρεάσουν από την προσεχή Πέμπτη και τη χώρα μας και στα ηπειρωτικά δεν αποκλείεται το θερμόμετρο να πλησιάσει ακόμη και τους 42 βαθμούς.

Ίδια θα είναι η εικόνα του καιρού και το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, ωστόσο την Κυριακή τα φαινόμενα σταδιακά θα αρχίσουν να υποχωρούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υψηλότερες θερμοκρασίες την Πέμπτη

Μέγιστες και ελάχιστες θερμοκρασίες την Πέμπτη

Η πρόγνωση της ΕΜΥ για τον καιρό των επόμενων ημερών

Τετάρτη: Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και μετά το μεσημέρι στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Πέμπτη: Γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με πιθανότητα τοπικών όμβρων κυρίως στα βορειοανατολικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στα πελάγη 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο από τα δυτικά.

Άνεμοι την Πέμπτη

Παρασκευή: Γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση στα βόρεια από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο, κυρίως στα ηπειρωτικά.

Μέγιστες και ελάχιστες θερμοκρασίες την Παρασκευή

Πρόγνωση καιρού την Παρασκευή

Άνεμοι την Παρασκευή

Σάββατο: Στα βόρεια αρχικά αίθριος καιρός, βαθμιαία όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος. Οι άνεμοι στα βόρεια θα είναι αρχικά μεταβλητοί ασθενείς και το απόγευμα βορείων διευθύνσεων 4 με 5 μποφόρ. Στα υπόλοιπα θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στα πελάγη 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο και οι τιμές της θα κυμανθούν σε υψηλά επίπεδα στα ανατολικά και τα νότια ηπειρωτικά.

Μέγιστες και ελάχιστες θερμοκρασίες το Σάββατο

Θερμοκρασίες το μεσημέρι του Σαββάτου

Κυριακή: Γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στα πελάγη 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Πρόγνωση καιρού την Κυριακή

Χάρτες από το site της EMY

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης