Ερώτηση στον υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Αριστείδη Μπαλτά, για τις επαναλαμβανόμενες καταστροφές σε πανεπιστημιακούς χώρους, κατέθεσε ο βουλευτής της ΝΔ Θεόδωρος Φορτσάκης.

Ο βουλευτής καταγγέλλει ότι «τελευταία» η εξωτερική όψη του ιστορικού κτηρίου του Πολυτεχνείου στην οδό Στουρνάρη καλύφθηκε σχεδόν εξ ολοκλήρου από γκράφιτι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πρόκειται για ολοκληρωτική αλλοίωση της όψεως του κτηρίου, ενώ η έκταση της εν λόγω επέμβασης είναι πρωτοφανής. Οι σχετικές εικόνες, όπως δημοσιεύθηκαν στον ημερήσιο Τύπο, προκαλούν μεγάλη θλίψη. Εν τούτοις, ούτε το υπουργείο ούτε οι πρυτανικές αρχές μέχρι σήμερα καταδίκασαν το συμβάν» αναφέρει ο κ. Φορτσάκης και προσθέτει ότι υπάρχουν και άλλα πολλά παρόμοια συμβάντα.

Παράλληλα, ο κ. Φορτσάκης καλεί τον υπουργό να ενημερώσει τη Βουλή για το ποια μέτρα είχαν ληφθεί για τη φύλαξη των πανεπιστημιακών χώρων, αν έχει κινηθεί ποινική διαδικασία, ποιος θα αναλάβει το κόστος αποκατάστασης των ζημιών και ποια μέτρα θα ληφθούν ώστε να μην επαναληφθούν αυτά τα φαινόμενα στο μέλλον.

Διαβάστε επίσης: Γκράφιτι κάλυψε το ιστορικό κτίριο του Πολυτεχνείου
Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 6 Μαρτίου 2015, 14:31

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης