Αν και απών το εδώλιο του κατηγορουμένου ο Άκης Τσοχατζόπουλος μονοπώλησε σήμερα τη διαδικασία για τη μίζα στην προμήθεια του συστήματος τηλεπικοινωνιών του στρατού «Ερμής 2».

Αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη βρίσκονται ο άλλοτε διευθυντής εξοπλισμών του υπ. Άμυνας Γιάννης Σμπώκος και ο αναπληρωτής του Αντώνης Κάντας. Κατηγορούμενοι για άμεση συνέργεια σε απιστία μια πράξη όμως που σύμφωνα με το κατηγορητήριο είχε διαπράξει ο πολιτικός τους προϊστάμενος Άκης Τσοχατζόπουλος. Με αυτό το επιχείρημα και οι δύο ζήτησαν να κηρυχθεί απαράδεκτη η ποινική δίωξη σε βάρος τους, αφού όπως υποστήριξαν οι συνήγοροί τους δεν μπορεί να ελεγχθούν οι φερόμενοι ως συνεργοί από τη στιγμή που ουδέποτε εξετάστηκε αν διέπραξε το αδίκημα ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας. Και αυτό γιατί η κατηγορία δεν απαγγέλθηκε ποτέ στην Άκη Τσοχατζόπουλο, γιατί σύμφωνα με τον νόμο περί ευθύνης υπουργών, το αδίκημα έχει παραγραφεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Αντώνης Κάντας κατηγορείται επίσης και για δωροδοκία αφού έχει ομολογήσει ότι πήρε μίζα για το επίμαχο πρόγραμμα. Μαζί του στο εδώλιο και δύο πρώην στελέχη της διεύθυνσης εξοπλισμών του υπ. Εθνικής Άμυνας Ν. Λεονταρίδης και Ζ. Ανδρουλάκης. 

Αθώος δήλωσε ο Ν. Λεονταρίδης ο οποίος υποστήριξε ότι έχει εξαλειφθεί το αξιόποινο της πράξης του και έχει παραγραφεί το αδίκημα. Επίσης είπε ότι δεν ασκούσε αποφασιστικές αρμοδιότητες από τη θέση που κατείχε στο υπουργείο.

Το δικαστήριο θα αποφασίσει επί των ενστάσεων στις 28 Απριλίου οπότε και θα συνεχιστεί η διαδικασία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης