Μέσα σε ένα χρονικό διάστημα πέντε ημερών ανεστάλη η λειτουργία του λογαριασμού του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου στο Twitter (21 Ιανουαρίου) και στο Instagram (Τετάρτη 26 Ιανουαρίου). Κατά διαβολική σύμπτωση, η τελευταία ανάρτηση στο Twitter συμπίπτει με την προτελευταία ανάρτηση στο Instagram. Συγκεκριμένα, ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος είχε αναρτήσει το παρακάτω μήνυμα στο Τwitter:

Αμέσως μετά προχώρησε σε δεύτερη ανάρτηση: 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακολούθησε και τρίτη ανάρτηση: 

Μόλις λοιπόν ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος επιχείρησε να αναρτήσει και στο Instagram το ίδιο μήνυμα, του «έριξαν» τον λογαριασμό του. Αν κάποιος προσπαθήσει να δει τον λογαριασμό του δημοσιογράφου στο Instagram, θα δει την εξής εικόνα:

Σε 24 ώρες θα έχει το δικαίωμα να υποβάλει ένσταση επί της απόφασης αναστολής της λειτουργίας του λογαριασμού:

Αυτά για τα τυπικά, διότι ουσιαστικά η εικόνα είναι ξεκάθαρη. Το σύστημα εξουσίας, δηλαδή το πολιτικό σύστημα συνολικά, εξετέθη. Δύο φορές έριξε λογαριασμό δημοσιογράφου σε δύο διαφορετικά social media λόγω αναρτήσεων που καλούν τους ηγέτες των κομμάτων εξουσίας να τοποθετηθούν ξεκάθαρα και να στηρίξουν τη Γεωργία Μπίκα. Μια κοπέλα την οποία αγκάλιασε ολόκληρη η κοινωνία. 

Τώρα ξέρουμε. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πλέον. Η αναστολή λειτουργίας των λογαριασμών στα social media δεν είναι αποτέλεσμα σκοτεινών δυνάμεων και σκιών. Ούτε έργο φαντασμάτων. Είναι δουλειά ενός συγκεκριμένου συστήματος εξουσίας. Με ονόματα και υπογραφές.

Δεν άνοιξαν πόλεμο με τον δημοσιογράφο. Άνοιξαν ένα τεράστιο μέτωπο με την κοινωνία. Οι πολίτες και καταλαβαίνουν και διαισθάνονται. Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Σε μια υπόθεση βιασμού μιας 24χρονης κοπέλας αποτυπώθηκαν όλα τα στοιχεία που καθορίζουν την εξουσία των ισχυρών στους αδύναμους. Των πατρικίων στους πληβείους. Πίσω από τους ισχυρούς στοιχήθηκε ξεδιάντροπα ολόκληρη ιατροδικαστική αρχή η οποία δεν έκανε τη δουλειά της, κάποιοι δικαστικοί λειτουργοί που δεν λειτούργησαν κατά το γράμμα του νόμου και κάποιοι νομικοί κύκλοι που ξέχασαν τους όρκους και τη δεοντολογία. 

Ο καθένας λοιπόν με τα όπλα του. Αυτοί με τη δύναμη της εξουσίας. Εμείς με την ισχύ της δημοσιογραφικής δουλειάς μας. Εισερχόμαστε ήδη στον δεύτερο κύκλο της αντιπαράθεσης. Ωστόσο, όσοι κύκλοι και αν υπάρξουν, να θυμάστε είναι ομόκεντροι. Ξεκινούν από τον ίδιο πυρήνα: το δίκιο και την αλήθεια.

Δείτε τον νέο λογαριασμό του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου στο Instagram:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης