Ολοκληρωτική καταστροφή φαίνεται να έχει υποστεί το εργοστάσιο Πέτσας στην Κομοτηνή από την πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 22.00, το βράδυ της Δευτέρας, και μέχρι τα μεσάνυχτα της Τρίτης, κατέκαψε τα πάντα.

Την ώρα που ξέσπασε η φωτιά στο εργοστάσιο βρίσκονταν εργαζόμενοι βάρδιας, οι εγκαίρως βγήκαν έξω ασφαλείς, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες τοπικών μέσω ενημέρωσης που επικαλούνται την αστυνομία, ένας πυροσβέστης τραυματίστηκε σοβαρά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι εικόνες και το βίντεο από το εργοστάσιο στις φλόγες πραγματικά σοκάρουν. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε κάποιος «οτιδήποτε στον νομό μας παράγει και δίνει δουλειά σε κόσμο το τελευταίο διάστημα καίγεται».

Ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου, Δημήτρης Πέτσας, είπε πως η εκδηλώθηκε όταν ο ίδιος είχε πάει στο σπίτι του, που βρίσκεται στον προαύλιο χώρο του εργοστασίου. Για τη φωτιά ειδοποιήθηκε από τη σύζυγό του η οποία είδε τις φλόγες. Ο ίδιος έτρεξε με φορητό πυροσβεστήρα και στην συνέχεια προσπάθησε να σβήσει την φωτιά με τον πυροσβεστικό κρουνό.

«Δεν τα είχαμε ασφαλισμένα, η ζημία είναι όλη δική μας»,είπε ο ίδιος στους δημοσιογράφους συμπληρώνοντας πως σύμφωνα με τους συνεργάτες του καταστράφηκαν υποδομές, πρώτες ύλες και μηχανήματα αξίας περίπου 15 εκατομμυρίων ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Κάποιο χέρι έβαλε την φωτιά με εύφλεκτο υλικό, τα νήματα δεν παίρνουν φωτιά από μόνα τους», τόνισε αναφέροντας πως όλες οι υποψίες πάνε προς την πλευρά του εμπρησμού ενώ στον χώρο του εργοστασίου βρισκόταν από νωρίς το πρωί εμπειρογνώμονες για να εκτιμήσουν το ακριβές μέγεθος της ζημίας, την ασφάλεια των εγκαταστάσεων αλλά και τον τρόπο με τον οποίο προκλήθηκε η πυρκαγιά που κατέστρεψε ευτυχώς μόνο τον επάνω όροφο.

Πηγή: rodopinews.gr

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης