«Να ματαιωθεί κάθε αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων και υλικού στην Ουκρανία, στη Βουλγαρία και αλλού και να σταματήσει κάθε είδους εμπλοκή της χώρας στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ» απαίτησαν εργατικά σωματεία, η ΕΕΔΥΕ, Σύλλογοι Αυτοαπασχολουμένων, Φοιτητικοί Σύλλογοι, η ΟΓΕ και φορείς του λαϊκού κινήματος, που συμμετέχουν στην Επιτροπή Αγώνα ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις, στη σημερινή παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Έξω από το υπουργείο, ακούστηκαν συνθήματα όπως: «καμία συμμετοχή, καμία εμπλοκή, έξω απ’ την Ελλάδα οι ΝΑΤΟικοί», «οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά έξω από τα σύνορα δεν έχουνε δουλειά», «Καμία συμμετοχή καμία εμπλοκή έξω από την Ελλάδα οι ΝΑΤΟικοί».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε δήλωσή του ο πρόεδρος της ΕΕΔΥΕ και μέλος της Επιτροπής Αγώνα, Σταύρος Τάσος, ανέφερε ότι «η επιλογή στρατοπέδου ιμπεριαλιστών δεν υπηρετεί τα συμφέροντα κανενός λαού, ούτε του ουκρανικού, ούτε του ρωσικού, ούτε του ελληνικού, ούτε κανενός άλλου λαού.

Κι αυτό γιατί οι ιμπεριαλιστές υπηρετούν τα συμφέροντα των αστικών τους τάξεων, του 1% του πληθυσμού της γης και αυτά αφορούν τον έλεγχο των ενεργειακών πόρων, του ορυκτού πλούτου, των αγορών σε αντίθεση με τα συμφέροντα των λαών που θέλουν την συνεργασία μεταξύ των λαών και την ισότιμη συμμετοχή τους στις διεθνείς εξελίξεις».

«Ζητάμε να μην σταλεί κανένας ένστολος έξω από τα σύνορα της χώρας και να μην υπάρξει καμία εμπλοκή στη διαμάχη ιμπεριαλιστικών δυνάμεων» υπογράμμισε ο κ. Τάσσος, υπογραμμίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι «καταδικάζουμε χωρίς καμία επιφύλαξη και απερίφραστα την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, αλλά αυτό δεν ξεπλένει το ΝΑΤΟ από τα εγκλήματα που έχει πραγματοποιήσει».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά το τέλος της κινητοποίησης ο διευθυντής του γραφείου του υπουργού Εθνικής Άμυνας κατέβηκε και παρέλαβε το ψήφισμα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης