Έργα που εξυπηρετούν την καθημερινότητα των πολιτών στην ευρύτερη περιοχή του ορεινού Μυλοποτάμου, υλοποιούνται μετά και την ένταξη τους στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με σχετική απόφαση από τον υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθη Γιαννακίδη.

Πρόκειται για έργα πνοής, όπως τα χαρακτηρίζει ο δήμαρχος Ανωγείων Μανώλης Καλλέργης, με ποσό χρηματοδότησης ύψους 1.490.600,28 ευρώ που αφορούν στην ανάπλαση του κεντρικού δρόμου του Μετοχιού από το βενζινάδικο Χαιρέτη έως το Kέντρο Yγείας Ανωγείων) προϋπολογισμού 1.054.000,00 και των στενών Αη Γιάννη-Σπιθουριανά-Τσουρολιό-Κατσαμπά, προϋπολογισμού 436.600,28.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με την υλοποίηση των δύο αυτών έργων τα οποία έχουν άμεση προτεραιότητα από τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου, θα αλλάξει η εικόνα των περιοχών αυτών και η είσοδος του χωριού, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο δήμαρχος Ανωγείων. Τα έργα περιλαμβάνουν πλακοστρώσεις, ασφαλτοστρώσεις, δημιουργία πεζοδρομίων, δημιουργία θέσεων στάθμευσης, φωτισμό, παγκάκια, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η μελέτη υπογειοποίησης του εναέριου δικτύου της ΔΕΗ στο τμήμα που αφορά στην ανάπλαση στον κεντρικό δρόμο στο Μετόχι το οποίο θα αναβαθμίσει, όπως είπε ο κ. Καλλέργης, αισθητικά αλλά και λειτουργικά την περιοχή αλλά και ευρύτερα. Επίσης ανέφερε ότι στο βόρειο τμήμα του δήμου Ανωγείων και στα στενά του Μετοχίου και των υπόλοιπων δρόμων έως Περαχώρι είναι σε εξέλιξη ο προγραμματισμός για τα έργα πουν θα βοηθήσουν ώστε να ολοκληρωθεί όλη η ανάπλαση του ιστορικού χωριού των Ανωγείων και εν γένει του δήμου.

Ο δήμαρχος Ανωγείων έκανε ακόμη λόγο για τη συμβολή τόσο του υπουργού Αλέξη Χαρίτση όσο και του υφυπουργού Στάθη Γιανακκίδη σχετικά με την προώθηση των έργων, τη χρηματοδότηση τους αλλά και τη σοβαρότητα που επιδεικνύουν για την επίλυση των προβλημάτων και την ενίσχυση του προγράμματος από πλευράς του δήμου, ώστε να ενισχυθεί το επίπεδο διαβίωσης στην κοινωνία που βρίσκεται και κινείται στις ορεινές περιοχές του Ψηλορείτη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης