Επίθεση αγνώστων στο φυλάκιο της Πνύκας - Συνεχίζονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό των δραστών

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2018, 16:36
Επίθεση αγνώστων στο φυλάκιο της Πνύκας - Συνεχίζονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό των δραστών
Την επίθεση που πραγματοποίησαν άγνωστοι κατά του αρχαιοφύλακα της Πνύκας το βράδυ της Τετάρτης (28/11) ερευνά η ΕΛ.ΑΣ..

Συγκεκριμένα, δύο άτομα τα οποία είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και κρατούσαν βαριοπούλες, απείλησαν τον αρχαιοφύλακα, ο οποίος κατέφυγε στο φυλάκιο για να προστατευθεί. Στη συνέχεια οι δράστες προκάλεσαν φθορές στο φυλάκιο πετώντας πέτρες και τράπηκαν σε φυγή. 

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες φώναξαν στον αρχαιοφύλακα πως «εάν διώξετε πάλι ανθρώπους, θα ξαναέρθουμε εδώ και θα δείτε...».

Άμεσα κλήθηκε η Αστυνομία, η οποία πραγματοποίησε έρευνες στην περιοχή χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού επικοινώνησε με την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας και ζήτησε εντατική αστυνόμευση του χώρου.

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, με ανακοίνωσή του, καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση που δέχθηκε ο αρχαιοφύλακας της Πνύκας.

Το ΥΠΠΟΑ στην ανακοίνωσή του διαβεβαιώνει τους εργαζόμενους και τους πολίτες ότι λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των πολιτών, των εργαζομένων και του μνημείου.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2018, 16:38