Έρευνα των «Αδιάφθορων» της ΕΛ.ΑΣ. για δύο αστυνομικούς της Χαλκίδας

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 10 Ιανουαρίου 2021, 13:42
Έρευνα των «Αδιάφθορων» της ΕΛ.ΑΣ. για δύο αστυνομικούς της Χαλκίδας

Υπόθεση επίορκων αστυνομικών, αμφότεροι του τμήματος Χαλκίδας, διερευνά η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων μετά από μηνύσεις – καταγγελίες. Πρόκειται για έναν 50χρονο και έναν 33χρονο αστυνομικό, σε βάρος μάλιστα του δεύτερου εκκρεμούν μηνύσεις για κατάχρηση εξουσίας σε βαθμό κακουργήματος και απειλή.

Για τον 50χρονο αστυνομικό έχει γίνει ανώνυμη καταγγελία στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων ότι εκβίαζε καταστηματάρχες της Χαλκίδας. Το EviaZoom.gr επικοινώνησε με τον συγκεκριμένο αστυνομικό, ο οποίος τόνισε «ότι μόλις έμαθε για την συγκεκριμένη καταγγελία δήλωσε έκπληκτος», λέγοντας ότι πρόκειται για ψευδή καταγγελία αφήνοντας και αιχμές για ανώτερους αστυνομικούς της Αστυνομικούς Διεύθυνσης Εύβοιας με τους οποίους δεν έχει και τις καλύτερες σχέσεις.

«Φαίνεται ότι είναι ψευδής καταρχάς επειδή είναι ανώνυμη και θίγει την τιμή και την υπόληψη μου και έχω καταθέσει μήνυση σε βάρος του αγνώστου ή αγνώστων συντακτών της καταγγελίας για συκοφαντική δυσφήμιση», τόνισε ο αστυνομικός.

Όσον αφορά στον 33χρονο αστυνομικό (ο οποίος πριν 1,5 μήνα είχε συλληφθεί για κατάχρηση εξουσίας και απειλή) η νέα καταγγελία – μήνυση σε βάρος του, η οποία είναι επώνυμη αναφέρει:

«Ότι εξύβρισε αρχικά εντός του Αστυνομικού Τμήματος Χαλκίδας πολίτη, -που είχε πάει στο τμήμα ως μάρτυρας για άλλη προσωπική του υπόθεση-, με αγοραίες εκφράσεις όπως “α@@@@ή” κ.α., απειλώντας τον μάλιστα βγάζοντας το υπηρεσιακό πιστόλι από τη θήκη, το οποίο προέταξε για εκφοβισμό, χωρίς ωστόσο να κάνει χρήση ή να στοχεύσει τον καταγγέλλοντα, λέγοντας του “ότι θα τον βάλει στο κρατητήριο και θα κλαίει, ενώ συνέχισε να λέει “κάνε μου και εσύ μήνυση αλλά εγώ δεν δεν θα μπω στο κρατητήριο”». Τότε, όπως αναφέρει η μήνυση, ο εξοργισμένος πολίτης απάντησε του αστυνομικού «ότι εσύ είσαι α@@@@@ και ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο, λέγοντας και οι δύο πάμε έξω από το τμήμα για να δούμε ποιος πραγματικά είναι άνδρας».

Στη καταγγελία αναφέρεται επίσης: «Και την στιγμή που πήγαν να κατέβουν έξω από το Τμήμα για να παίξουν ξύλο επενέβησαν η αξιωματικός υπηρεσίας και ένας άλλος αστυνομικός, ο οποίος έβγαλε έξω από το αστυνομικό τμήμα τον 33χρονο αστυνομικό και στη συνέχεια ζήτησε από τον πολίτη να βγει έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση Εύβοιας μέχρι να αντικατασταθεί ο 33χρονος αστυνομικός και μετά να ξαναανέβει πάνω. Οι φωνές μεταξύ των αστυνομικών που τσακώνονταν ακούστηκαν σε όλη την Αστυνομική Διεύθυνση μέχρι έξω, την ώρα που ο πολίτης βρισκόταν έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση Εύβοιας. Ο 33χρονος αστυνομικός στη συνέχεια έφυγε από την Αστυνομική Διεύθυνση Εύβοιας και μετά ανέβηκε ξανά πάνω ο πολίτης ο οποίος μόλις ενημερώθηκε για την προσωπική του υπόθεση που είχε πάει ως μάρτυρας αποχώρησε».

Όπως ανέφερε επίσης στη καταγγελία – μήνυση ο πολίτης, «ζήτησε να μάθει αν έχει εξεταστεί και πότε από ψυχίατρο ο συγκεκριμένος αστυνομικός καθώς τον θεωρεί επικίνδυνο ειδικά για το επάγγελμα του αστυνομικού. Επίσης ζήτησε να αναλάβει την υπόθεση αποκλειστικά το Εσωτερικών Υποθέσεων και η αρμόδια Εισαγγελέας της Υπηρεσίας στην Αττική και να ενημερωθεί άμεσα το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ».

Πηγή: EviaZoom.gr

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 10 Ιανουαρίου 2021, 13:46