Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη έρευνα του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος για τον εντοπισμό κυκλωμάτων που «ειδικεύονται» στη λαθρεμπορία αλκοολούχων ποτών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του zougla.gr, οι «ράμπο» του ΣΔΟΕ έχουν τις τελευταίες εβδομάδες «σαρώσει» από ποτοποιεία μέχρι μαγαζιά και αποθήκες, και ήδη έχουν κατασχέσει περισσότερους από 10 τόνους αιθυλική αλκοόλη.

Σύμφωνα μάλιστα με καλά ενημερωμένες πηγές, στο πλαίσιο των προαναφερθέντων ελέγχων έχουν ήδη συλληφθεί τρία άτομα, τα οποία εντοπίστηκαν να εργάζονται σε παράνομο εργαστήριο παρασκευής αλκοολούχων ποτών στο Μενίδι.

Επιπλέον, από τον συγκεκριμένο χώρο κατασχέθηκαν περίπου 1.000 φιάλες με ποτά-μπόμπες, πολλές από τις οποίες θα κατέληγαν σε γνωστά νυχτερινά μαγαζιά τόσο της Αθήνας όσο και της περιφέρειας. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στελέχη της Δίωξης, μιλώντας στο zougla.gr, σημείωσαν πως τέτοιου είδους έλεγχοι έχουν εντατικοποιηθεί και εντάσσονται στο πλαίσιο αντιμετώπισης του οργανωμένου οικονομικού εγκλήματος και διασφάλισης της δημόσιας υγείας.

Υπενθυμίζεται ότι στις 19 Δεκεμβρίου του 2018 στελέχη της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης Αττικής της Ε.Γ. Σ.Δ.Ο.Ε., έπειτα από έρευνες σε τρεις αποθηκευτικούς χώρους καθώς και σε φορτηγό αυτοκίνητο, εντόπισαν μεγάλο όγκο αλκοολούχων ποτών – η γνησιότητα των οποίων αμφισβητείται- καθώς επίσης και μεγάλο αριθμό πλαστών ετικετών.

Συνολικά κατέσχεσαν:

· 18.084 φιάλες με αλκοολούχα ποτά

· περίπου 123.000 τεμάχια πλαστών ετικετών γνωστών εταιρειών

· 1.169 λίτρα οίνο

· δύο φορτηγά αυτοκίνητα και

· εξοπλισμό που χρησιμοποιείται για την αποκόλληση των ταινιών και των ετικετών.

Από την επιχείρηση συνελήφθησαν τρία άτομα ελληνικής καταγωγής, τα οποία συμμετείχαν με διακριτούς ρόλους σε κύκλωμα λαθρεμπορίου αλκοολούχων ποτών. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης