Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος
Video – Φωτογραφίες: Χάρης Γκίκας

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, άνδρες της οποίας προχώρησαν στη σύλληψη τριών ατόμων, δύο ανδρών 38 και 42 ετών και μίας γυναίκας 36 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για κατοχή όπλων και εκρηκτικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η επιχείρηση ξεκίνησε απογευματινές ώρες της 23-09-2020 και είναι σε εξέλιξη. Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης, πραγματοποιούνται έρευνες σε τέσσερα σπίτια, εντός και εκτός Αττικής. 

Πληροφορίες αναφέρουν πως ένας από τους συλληφθέντες ήταν συνεργάτης του Παλαιοκώστα στην απαγωγή του γνωστού βιομηχάνου Γ. Μυλωνά στη Θεσσαλονίκη τον Ιούνιο του 2008.

Ο δεύτερος συλληφθείς είχε συλληφθεί και στο παρελθόν για ληστείες και στο σπίτι του βρέθηκαν δύο όπλα, ενώ σε αποθήκη στο Κουκάκι, που βρίσκεται επί της οδού Αναστασίου Ζήνη, οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. εντόπισαν 10 κιλά ζελατοδυναμίτιδα, μικρή ποσότητα του εκρηκτικού C4, πυροκροτητές, χρονοδιακόπτες και σφαίρες από καλάσνικοφ. Το 2010 ο άνδρας είχε συλληφθεί κατηγορούμενος για ληστεία τράπεζας στα Ψαχνά. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσον αφορά στη γυναίκα που συνελήφθη, φέρεται να είναι φίλη του δεύτερου συλληφθέντα. 

Η αποθήκη-γιάφκα στην οδό Αναστασίου Ζήνη είχε νοικιαστεί πριν από έναν χρόνο από τον έναν εκ των συλληφθέντων. 

Διευκρινίζεται ότι οι συλληφθέντες, μέχρι στιγμής, δεν κατηγορούνται για συμμετοχή σε κάποια οργάνωση, παρά μόνο για κατοχή όπλων και εκρηκτικών, καθώς δεν έχουν βρεθεί στοιχεία προς αυτή την κατεύθυνση. Ωστόσο η Αντιτρομοκρατική εστιάζει τις έρευνές της κυρίως προς την Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών, χωρίς όμως να έχει στα χέρια της κάτι που να το επιβεβαιώνει.

Δείτε φωτογραφίες του zougla.gr από το Κουκάκι

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης