Ολοκληρώθηκε με επιτυχία, τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, επιχείρηση διάσωσης τεσσάρων μεταναστών που είχαν εγκλωβιστεί σε νησίδα του ποταμού Έβρου, λόγω της αυξημένης στάθμης των υδάτων.

Ειδικότερα, χθες το βράδυ, το τηλεφωνικό κέντρο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης ενημερώθηκε σχετικά με την ύπαρξη εγκλωβισμένων ατόμων σε νησίδα του ποταμού, στην παρέβρια περιοχή του Φυλακτού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης πραγματοποίησαν άμεσα ενδελεχείς έρευνες στην περιοχή, με τη χρήση λέμβου και άλλων διαθέσιμων μέσων, με αποτέλεσμα λίγη ώρα αργότερα να εντοπίσουν τα εγκλωβισμένα άτομα.

Ακολούθως, οργανώθηκε επιχείρηση διάσωσης, κατά τη διάρκεια της οποίας κατάφεραν να απεγκλωβίσουν και να διασώσουν με ασφάλεια τους τέσσερις υπηκόους Γεωργίας, εκ των οποίων ο ένας ήταν ανήλικος.

Οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν για προληπτικούς λόγους στο Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την έως τώρα αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι άγνωστος δράστης – διακινητής, με τη χρήση βάρκας, μετέφερε τους διασωθέντες από την Τουρκία στην Ελλάδα και τους εγκατέλειψε στο σημείο όπου τους διέσωσαν οι αστυνομικοί.

Την προανάκριση για το συμβάν ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης