Ο Βαρβιτσιώτης σε επιχείρηση διάσωσης μεταναστών

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 12 Ιουλίου 2014, 14:12
Ο Βαρβιτσιώτης σε επιχείρηση διάσωσης μεταναστών
Μάρτυρας επιχείρησης διάσωσης 18 μεταναστών από σκάφος του λιμενικού έγινε σήμερα ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, στη θαλάσσια περιοχή κοντά στο λιμάνι της Σύμης. Ο υπουργός συμμετείχε στην περιπολία του σκάφους στο πλαίσιο της επίσκεψης του σε νησιά της Δωδεκανήσου.

Ειδικότερα, πλωτό περιπολικό του λιμενικού το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένη περιπολία και στο οποίο επέβαινε ο υπουργός Ναυτιλίας, στο πλαίσιο της επιχείρησης "ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2014", εντόπισε φουσκωτή λέμβο να πλέει χωρίς φανούς ναυσιπλοΐας. Οι ανωτέρω, στη θέα του σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, καλούσαν σε βοήθεια ενώ ορισμένοι εξ΄ αυτών έπεσαν στη θάλασσα.

Άμεσα, το πλήρωμα του πλωτού περιπολικού, με τη συνδρομή του πληρώματος σκάφους της Λεττονικής Ακτοφυλακής, που είχε σπεύσει στην περιοχή για παροχή συνδρομής, προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση δεκαοκτώ (18) παράνομων μεταναστών (15 άνδρες, 2 γυναίκες, 1 ανήλικο παιδί).

Στη συνέχεια, όλοι οι μετανάστες μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Σύμης όπου και συνελήφθησαν από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, διότι στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγραφών. Προανάκριση διενεργείται από το Υπολιμεναρχείο Σύμης, ενώ η φουσκωτή λέμβος βυθίστηκε.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 12 Ιουλίου 2014, 14:34