Χρήστος Μαζάνης

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η πανευρωπαϊκή επιχείρηση «Aphrodite» υπό τον συντονισμό των ιταλικών Αρχών και την υποστήριξη της Europol με στόχο τη διακίνηση παράνομων αγαθών. Η οκτάμηνη αυτή επιχείρηση, η οποία έβγαλε «λαβράκι», πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία και με τις Αρχές της Ιρλανδίας. Αποτέλεσμα, να εξαρθρωθούν κυκλώματα τα οποία δραστηριοποιούνταν στην παράνομη διακίνηση προϊόντων μαϊμού και άλλων αντικειμένων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα πλαίσια των ερευνών ελέγχθηκαν αποθήκες και πολλά διαδικτυακά καταστήματα στο Βέλγιο, την Κύπρο, την Ελλάδα, την Ιρλανδία, την Ιταλία, την Πορτογαλία, τη Ρουμανία και την Ισπανία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Kατά τη διάρκεια της επιχείρησης κατασχέθηκε και μη προβλεπόμενος ιατρικός εξοπλισμός, καθώς και 27 εκατ. μάσκες, οι οποίες επρόκειτο να χρησιμοποιηθούν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η επιχείρηση οδήγησε επίσης στην κατάργηση 123 λογαριασμών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και 36 ιστότοπων που πουλούσαν fake προϊόντα.

Επίσης κατασχέθηκαν 800.000 fake είδη ένδυσης, αθλητικά είδη, υποδήματα, αξεσουάρ, αποκωδικοποιητές IPTV και παιχνιδιών. Επιπλέον κατασχέθηκαν περισσότερα από 700.000 ευρώ.

Συνελήφθησαν συνολικά 10 άτομα στην Ελλάδα, ενώ εμπλέκονται ακόμα 37 σε Ελλάδα, Ιταλία και Πορτογαλία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης