Όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες, η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων εισηγείται να σταματήσει να χορηγείται το εμβόλιο της AstraZeneca στην Ελλάδα για τους κάτω των 60 ετών.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η Επιτροπή συνεδριάζει αυτή την ώρα για το συγκεκριμένο ζήτημα, ωστόσο η τελική απόφαση δεν έχει ακόμη ληφθεί, καθώς οι παράμετροι που εξετάζονται είναι πολλές και όχι μόνο υγειονομικές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ίδια ώρα, οι πληροφορίες αναφέρουν πως η Επιτροπή αναμένεται να προτείνει σε όσους έχουν κλείσει ραντεβού για τον εμβολιασμό τους με την πρώτη δόση του σκευάσματος της AstraZeneca να το αλλάξουν εφόσον το επιθυμούν με άλλο εμβόλιο. 

Ερώτημα ωστόσο αποτελεί εάν θα ολοκληρωθούν οι εμβολιασμοί με Astrazeneca όσων έχουν κάνει ήδη την πρώτη δόση και είναι κάτω των 60 ετών. 

Περισσότερες διευκρινίσεις θα γίνουν στη σημερινή απογευματινή ενημέρωση στις 18:00 από την πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται ότι το εμβόλιο της Αstrazeneca χορηγείται στην Ελλάδα από την ηλικία των 30 ετών και άνω. Η Επιτροπή στηρίζει την απόφασή της αυτή στο γεγονός ότι ήδη υπάρχει επάρκεια εμβολίων στην Ελλάδα, ενώ προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς ο εμβολιασμός του πληθυσμού.

Για το εν λόγω θέμα αναμένεται σε κάθε περίπτωση και η εισήγηση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών θα ακολουθήσει τη σύσταση του ΕΜΑ, ο οποίος έχει δηλώσει ότι τα οφέλη με εμβολιασμό AstraZeneca υπερτερούν των κινδύνων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης