Επιτόπιος ιατρικός έλεγχος του ΚΕΕΛΠΝΟ στην Αμυγδαλέζα

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 20 Αυγούστου 2015, 15:39
Επιτόπιος ιατρικός έλεγχος του ΚΕΕΛΠΝΟ στην Αμυγδαλέζα
Επιτόπιο ιατρικό έλεγχο σε 49 ασυνόδευτα ανήλικα που βρίσκονται στο Προαναχωρησιακό Κέντρο Κράτησης στην Αμυγδαλέζα, διενεργεί κινητή μονάδα του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, «με σκοπό την άμεση απελευθέρωση των παιδιών και την μεταφορά τους σε δομές φιλοξενίας ή την εκούσια επιστροφή στη χώρα προέλευσης».

Το υπουργείο Υγείας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, βρίσκεται σε εγρήγορση για την υγειονομική περίθαλψη των προσφύγων και έχει προβεί προς την κατεύθυνση αυτή στις απαραίτητες ενέργειες.

Με τη συνεργασία των συναρμόδιων φορέων έχουν πραγματοποιηθεί επισκέψεις και καταγραφή υγειονομικών συνθηκών και αναγκών τόσο στην Αμυγδαλέζα όσο και στη Διεύθυνση Αλλοδαπών στον Ταύρο, ενώ και τα δύο Κέντρα έχουν καλυφθεί με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του ΚΕΕΛΠΝΟ σε ημερήσια βάση.

Επίσης, οι υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας συμμετείχαν στη μεταφορά των προσφύγων στον Ελαιώνα, εξέδωσαν εγκύκλιο προς τα νοσοκομεία της 1ης και 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας για δωρεάν εξετάσεις , στελέχωσαν, μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ, το ιατρείο στον Ελαιώνα, το οποίο διαθέτει φαρμακείο, δύο κρεβάτια εξέτασης και βιβλιάρια Υγείας και Εμβολιασμών. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, ήδη υπάρχουν δύο οκτάωρες βάρδιες και πολύ σύντομα, η λειτουργία του ιατρείου θα είναι 24ωρη.

Επίσης, σε συνεργασία με την Υπηρεσία Πρώτης Υποδοχής, οργάνωσε την επί τόπου αποστολή κινητής μονάδας για την ταυτοποίηση και μεταφορά ασυνόδευτων ανηλίκων σε δομές φιλοξενίας και διέθεσε το κτίριο «ΠΙΚΠΑ» του κρατικού θεραπευτηρίου Λέρου το οποίο σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης μετατρέπεται σε ανοιχτή δομή υποδοχής για τη στέγαση των προσφύγων που παραμένουν στο νησί.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 20 Αυγούστου 2015, 15:40