Τουλάχιστον δέκα περιστατικά εξαπάτησης και απόπειρας εξαπάτησης οικογενειών συνέβησαν στην Καλαμάτα τις προηγούμενες ημέρες, από άτομα που τηλεφωνούν ακόμα και νυχτερινές ώρες σε σπίτια και προσποιούνται ότι είναι από το Νοσοκομείο ή την Αστυνομία λέγοντας πως συγγενικά πρόσωπα των οικογενειών βρίσκονται σε κίνδυνο και χρήζουν άμεσης χειρουργικής επέμβασης και διακομιδής στην Αθήνα.

Προτάσσουν την ανάγκη αγοράς υλικών για το χειρουργείο, με την αιτιολογία ότι στο Νοσοκομείο δεν υπάρχουν και ζητούν διάφορα ποσά. Σε μερικές, μάλιστα, περιπτώσεις ζήτησαν έως και 9.000 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για να γίνουν δε πειστικοί, δίνουν στα υποψήφια θύματα να μιλήσουν στο τηλέφωνο με το δήθεν συγγενικό τους πρόσωπο, το οποίο συνεχώς κλαίει και ζητάει βοήθεια. Τους λένε, δε, ότι σε λίγη ώρα θα φτάσει στο σπίτι τους ασθενοφόρο για να παραλάβει τα χρήματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας υπερήλικας έδωσε το ποσό των 1200 ευρώ.

Από την Παρασκευή το απόγευμα, στο Νοσοκομείο άρχισαν να καταφτάνουν συγγενείς ζητώντας με αγωνία να μάθουν τι συμβαίνει στα συγγενικά τους πρόσωπα, για να διαπιστώσουν, τελικά, πως πρόκειται για απάτη.

ΠΗΓΗ: tharrosnews.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης: Τετραμελής σπείρα εξαπατούσε ηλικιωμένους στη Μεσσηνία

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης