Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

«Νιώθω ότι τώρα που βρήκαμε τον αδελφό μου η ψυχή μου αναπαύθηκε. Τώρα θέλουμε να τον θάψουμε όπως πρέπει. Από δω και πέρα περιμένω την κρίση της Δικαιοσύνης». Αυτά είναι τα πρώτα λόγια που ψέλλισε στο zougla.gr ο αδελφός του δολοφονημένου Δημήτρη Γραικού, Νίκος, μετά τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από αυτήν την πολύκροτη υπόθεση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται πως το πτώμα του 59χρονου επιχειρηματία βρέθηκε χθες θαμμένο σε αγροτοκτηνοτροφική μονάδα στο Ανατολικό Θεσσαλονίκης. Όπως προέκυψε, δράστης της δολοφονίας είναι ένας κρεοπώλης, ο οποίος ήταν και ο κύριος ύποπτος από την αρχή της έρευνας, καθώς οι δύο άνδρες είχαν οικονομικές διαφορές.

Σε μια προσπάθεια να σκιαγραφήσει το προφίλ του καθ’ ομολογίαν δράστη, ο Νίκος Γραικός σημείωσε στο zougla.gr: «Ο δράστης ήταν έμπορος, έπαιρνε πολλά ζώα από το χωριό και πήρε και του αδελφού μου. Έτυχε να συνεργαστεί και με τον αδελφό μου. Οπότε έδωσε ένα, τρία, πέντε φορτηγά. Ο αδελφός μου δεν έλεγε ότι είχαν χρωστούμενα μεταξύ τους. Δεν πήγε πρώτη μέρα στο σφαγείο, είχε πάει πολλές φορές. Το τι έγινε εκεί μέσα πάνω στον λογαριασμό που έκαναν δεν το ξέρω. Δεν περίμενα να κάνει τέτοιο πράγμα ο έμπορος. Δεν είχε δείξει τέτοια συμπεριφορά. Αυτό που ξέρω είναι ότι τον κυνηγούσαν οι κτηνίατροι για παρανομίες που είχε κάνει με τα ζώα».

Ακούστε τις δηλώσεις του Νίκου Γραικού:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Ομολόγησε την πράξη του

Όπως προαναφέρθηκε, ο δράστης της δολοφονίας τελικά έσπασε και ομολόγησε την πράξη του. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κρεατέμπορος έθαψε το πτώμα του επιχειρηματία σε λάκκο, ενώ είχε θάψει το αγροτικό όχημα 4×4 σε έναν δεύτερο, βάθους αμφότεροι 6 μέτρων.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, κατά την κατάθεσή του ο κρεοπώλης ομολόγησε ότι τον Νοέμβριο του 2016 ο 59χρονος είχε μεταβεί στο κρεοπωλείο προκειμένου να επιλύσουν τις οικονομικές τους διαφορές.

Καβγάδισαν και, όπως ισχυρίστηκε, έσπρωξε με δύναμη τον Δημήτρη Γραικό, ο οποίος έπεσε και τραυματίστηκε θανάσιμα.

Ενδεχόμενο πυρπόλησης του αυτοκινήτου του θύματος – Πιθανοί συνεργοί

Πάντως, σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του zougla.gr, το όχημα του άτυχου Δημήτρη Γραικού φέρει φθορές και στοιχεία τα οποία παραπέμπουν σε προσπάθεια του δράστη να το πυρπολήσει. Κάτι που τελικά δεν κατάφερε να κάνει, με αποτέλεσμα να αποφασίσει να το θάψει.

Παράλληλα, οι αστυνομικές αρχές ερευνούν έντονα το ενδεχόμενο ο καθ’ ομολογίαν δράστης να είχε και συνεργό, καθώς εγείρει ερωτήματα η όλη διαδικασία που ακολουθήθηκε μέχρι τελικά το αυτοκίνητο του Δ. Γραικού και το ίδιο το θύμα να καταλήξουν σε έναν λάκκο βάθους έξι μέτρων.

Το χρονικό της υπόθεσης

Ο επιχειρηματίας Δημήτρης Γραικός 59 χρόνων, από το Πεντάλοφο Θεσσαλονίκης, χάθηκε μυστηριωδώς με το αυτοκίνητό του, ένα HILUX TOYOTA, με αριθμό κυκλοφορίας ΝΑΥ 1252. 

Εξαφανίστηκε το απόγευμα της Πέμπτης 3 Νοεμβρίου 2016 από την περιοχή της Χαλάστρας, όταν έφυγε από τα σφαγεία. Ο Δημήτρης Γραικός ήταν επιχειρηματίας κτηνοτρόφος και είχε αφιερώσει τη ζωή του για να αναπτύξει την επιχείρησή του, με πολλή δουλειά, αγώνα και άγχος.

Την ημέρα της εξαφάνισής του, η σύζυγός του άρχισε να τον ψάχνει, αλλά το τηλέφωνό του ήταν απενεργοποιημένο.

Όπως διαπιστώθηκε αργότερα από την άρση απορρήτου του κινητού του, το τηλέφωνο έκλεισε στην περιοχή της Χαλάστρας κι ενώ ο Δ. Γραικός βρισκόταν ακόμη στο σφαγείο.

Όσο προχωρούσαν οι έρευνες για την υπόθεση, υπήρξαν στοιχεία ότι ο επιχειρηματίας λίγο πριν χαθεί είχε οικονομική συναλλαγή.

Ακούστε τι δήλωσε στο zougla.gr o δικηγόρος Νίκος Διαλυνάς, ο οποίος ασχολήθηκε με την υπόθεση.

 

H υπόθεση Γραικού είχε απασχολήσει έντονα, αφού πολλά σενάρια για το τι είχε συμβεί στον επιχειρηματία που ξαφνικά χάθηκαν τα ίχνη του είχαν δει το φως της δημοσιότητας και ειδικά από την εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη. Μερικά από αυτά τα σενάρια ανέφεραν πως εξαφανίστηκε με τη θέλησή του από την Ελλάδα. Εξαιρετικό ενδιαφέρον έχει το γεγονός πως η δημοσιογράφος είχε επικοινωνήσει με τον άνθρωπο που τελικά ομολόγησε τη δολοφονία.

Δείτε φωτογραφίες από το σημείο όπου βρέθηκε το πτώμα του επιχειρηματία Δημήτρη Γραικού:

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης