ΠΚ

Με μεγάλη χαρά υποδεχόμαστε την απάντηση του Δήμου Διονύσου στο δημοσίευμα σχετικά με τα σκουπίδια και τις μίνι χωματερές στην περιοχή της Άνοιξης και κυρίως στη γειτονιά των Αγίων Θεοδώρων. Με μεγαλύτερη χαρά πληροφορούμεθα πως ο Δήμος έχει ήδη απευθυνθεί στην Περιφέρεια Αττικής για την απομάκρυνση των χωματουργικών μηχανημάτων από την οδό Ρόδων κάτω ακριβώς από το εκκλησάκι των Αγίων Θεοδώρων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με αγαλλίαση πληροφορούμεθα πως οι υπηρεσίες του Δήμου σχεδίαζαν να απομακρύνουν απόψε, την ημέρα του δημοσιεύματος δηλαδή, την Τετάρτη 13 Μαΐου τα σκουπίδια και τα μπάζα από τα σημεία που υποδεικνύει το δημοσίευμα. Η χρονική σύμπτωση είναι ωστόσο χαρακτηριστική.

Εν τούτοις χειροκροτούμε τη διάθεση του μηχανισμού να παρέμβει. Τον πληροφορούμε ωστόσο πώς τα σκουπίδια, τα αντικείμενα, τα μπάζα και τα άλλα αντικείμενα που έχουν σωρευθεί δεν είναι δυνατόν να έχουν συγκεντρωθεί σε τρία εικοσιτετράωρα όπως διατείνεται η Δημοτική Αρχή. Επίσης επιμένουμε πως χρειάζεται επίμονη και επίπονη παρέμβαση του μηχανισμού καθαριότητας και στους δρόμους για την αφαίρεση κυρίως του όγκου των πλαστικών που έχουν κυριολεκτικά σκεπάσει ορισμένες περιοχές, ιδίως δε τους πευκώνες.

Προτείνουμε για να μην αντιμετωπίζονται συχνά τέτοιες καταστάσεις να ενημερωθούν οι πολίτες πως υπάρχει τρόπος να πληροφορούν τον Δήμο για ειδικά απορρίμματα τα οποία πρέπει να απομακρύνουν. Επίσης θα πρέπει να γίνει απολύτως κατανοητό πως απαγορεύεται ρητώς η ρίψη μπαζών ή άλλων αντικειμένων και σκουπιδιών οπουδήποτε και κυρίως εντός δασικής περιμέτρου και βεβαίως έξω από τις κατοικίες πολιτών. Τέλος ας πληροφορηθούν οι αγενείς και αναξιοπρεπείς συμπολίτες μας πως θα αντιμετωπίζουν κυρώσεις κατά τον νόμο σε περίπτωση που εντοπισθούν να επιβαρύνουν το περιβάλλον με τις άνομες και αντικοινωνικές ενέργειές τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναμένοντας την πραγματοποίηση των δεσμεύσεων της Δημοτικής Αρχής και προσβλέποντας σε μία πραγματική βελτίωση των υπηρεσιών καθαριότητας του Δήμου δημοσιεύουμε ολόκληρη  την απάντηση της δημοτικής αρχής στο δημοσίευμα μας.

Ακολουθεί η απάντηση του Δήμου Διονύσου στο αρχικό δημοσίευμα του zougla.gr:

«Σε απάντηση δημοσιεύματός σας με ημερομηνία 13-5-2020 και τίτλο «Η αθλιότητα και το σκουπιδαριό στους δρόμους του Δήμου Διονύσου» που υπογράφει συντάκτης σας ή αναγνώστης με τα αρχικά ΠΚ, σας γνωρίζουμε τα  κάτωθι:

Με καθημερινή εποπτεία και μέριμνα της αρμόδιας Αντιδημαρχίας Καθαριότητας του Δήμου Διονύσου, οι εργαζόμενοι της υπηρεσίας καταβάλλουν υπεράνθρωπη προσπάθεια προκειμένου να διατηρήσουν καθαρό το Δήμο μας.

Οποιοσδήποτε καλόπιστος, μπορεί να αντιληφθεί ότι το στοίχημα για να παραμείνει καθαρός ένας Δήμος περιαστικός, ο οποίος εκτείνεται σε 7 Δημοτικές Κοινότητες, κερδίζεται καθημερινά, μέρα με τη μέρα ενώ τα αποτελέσματα φαίνονται σε βάθος χρόνου.
 

Η νέα διοίκηση του Δήμου μας μέσα σε λίγους μήνες έχει βελτιώσει σε σημαντικό βαθμό την καθαριότητα, σε σχέση με το παρελθόν, ωστόσο είναι λογικό να υπάρχουν ακόμα και σήμερα κάποια προβλήματα και δυσλειτουργίες που προσπαθούμε να επιλύσουμε, είτε τροποποιώντας τα δρομολόγια αποκομιδής, είτε διερευνώντας νέους τρόπους ελέγχου της συνολικής διαδικασίας. Την ίδια στιγμή υπάρχουν, όπως κι εσείς θα γνωρίζετε, απαράδεκτες συμπεριφορές από μεμονωμένους πολίτες, οι οποίοι δεν επιδεικνύουν ατομική ευθύνη, πετώντας ανεξέλεγκτα σκουπίδια, κλαδιά και μπάζα.

Τα απορρίμμματα στη Δημοτική Κοινότητα Άνοιξης, που εμφανίζονται στις φωτογραφίες που δημοσιεύσατε, συσσωρεύτηκαν τις τρεις τελευταίες ημέρες, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία που προσκόμισε η υπηρεσία είχαν απομακρυνθεί από τις 11 Μαΐου. Επιπλέον, δεν καταγράφηκε κανένα αίτημα απομάκρυνσης των σκουπιδιών μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής Novoville που διαθέτει ο Δήμος. Τα εν λόγω απορρίμματα απομακρύνθηκαν σήμερα, στο πλαίσιο προγράμματος που είχε ήδη εκπονηθεί και τυχαία συνέπεσε με το δημοσίευμά σας (σας επισυνάπτουμε τις σχετικές φωτογραφίες).

Σε ότι αφορά τα βαρέως τύπου μηχανήματα που έχει εγκαταλείψει ο εργολάβος στην Άνοιξη, αφορούν σε έργο της Περιφέρειας Αττικής. Σε κάθε περίπτωση η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Διονύσου έχει εδώ και καιρό στείλει έγγραφο για την απομάκρυνση των μηχανημάτων, χωρίς να υπάρξει μέχρι στιγμής ανταπόκριση. Ο Δήμος Διονύσου θα συνεχίσει την πίεση προς την Περιφέρεια και τον εργολάβο.

Τέλος αναφορικά με το ύφος του δημοσιεύματος και κάποιους ατυχείς χαρακτηρισμούς, θα θέλαμε μόνο να υπογραμμίσουμε ότι στο Δήμο δεν υπάρχουν «τσιράκια» αλλά αιρετοί και εργαζόμενοι που εργάζονται σε δύσκολες συνθήκες για να παραμείνει ο Διόνυσος καθαρός.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη δημοσίευση της απάντησής μας και παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνηση.

Δήμος Διονύσου»

Οι φωτογραφίες που επισυνάπτει ο Δήμος Διονύσου: 

Οι φωτογραφίες που δημοσίευσε η Ζούγκλα στο πρώτο δημοσίευμα: 

Διαβάστε την αρχική δημοσίευση του zougla.gr εδώ.

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης