Συνεχίζουν και τη Δευτέρα οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΑ την επίσχεση εργασίας.

Όπως είπε στο ΑΜΠΕ ο πρόεδρος του συνδικάτου τους Δημήτρης Τσερμενίδης, «αφού η διοίκηση του οργανισμού δεν έκανε καμία κίνηση μέχρι αυτήν την ώρα, δεν πιστεύουμε ότι κάτι θα αλλάξει τις αμέσως επόμενες ημέρες και θα πιστωθούν στους λογαριασμούς μας τα δεδουλευμένα μηνών Μαρτίου – Απριλίου και να εξοφληθούμε το δώρο του Πάσχα, συνολικού ύψους 6,3 εκατ. ευρώ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόσθεσε ότι οι εργαζόμενοι διεκδικούν καταβολή όλων των δεδουλευμένων μας και όχι μέρους αυτού, εκτιμώντας πως δεν έμεινε πλέον χρόνος ώστε η Εθνική Τράπεζα να δώσει το δάνειο στον ΟΑΣΘ και να πληρωθούν και οι εργαζόμενοι του οργανισμού.

Σύμφωνα με τον κ. Τσερμενίδη, οι εργαζόμενοι θα συνεδριάσουν εκ νέου τη Δευτέρα το μεσημέρι, προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ Χρήστος Στεφανίδης έκανε γνωστό ότι η διοίκηση του οργανισμού κατέθεσε το πρωί στην Εθνική Τράπεζα τα συμπληρωματικά έγγραφα που της ζητήθηκαν, ώστε να της χορηγηθεί δάνειο ύψους 4 εκατ. ευρώ, καταθέτοντας ως ενέχυρο την απόφαση της Διαιτησίας, με βάση την οποία το ελληνικό δημόσιο, από την εκκαθάριση του 2014, πρέπει να καταβάλλει στον οργανισμό 4,5 εκατ. ευρώ, μαζί με τον ΦΠΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης