Σε μαρτύριο μετατράπηκε τη Δευτέρα του Πάσχα η επιστροφή των εκδρομέων στις μεγάλες πόλεις και ιδίως σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Τα οχήματα στην εθνική οδό Αθηνών- Κορίνθου κινούνταν επί ώρες με πολύ χαμηλές ταχύτητες ενώ αυξημένη, αλλά χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, ήταν η κίνηση στην εθνική οδό Αθηνών- Λαμίας. 

Στις 22.30 ομαλοποιήθηκε πλήρως η επιστροφή των εκδρομέων από τους βασικούς άξονες Αθηνών – Κορίνθου και Αθηνών – Λαμίας. Μέχρι τις 22.00 από τους παραπάνω κλειστούς αυτοκινητοδρόμους εισήλθαν στην Αθήνα συνολικά 111.100 αυτοκίνητα συγκεκριμένα 60.000 από την Αθηνών – Κορίνθου και 51.100 από την Αθήνων – Λαμίας. 
Από τις 06.00 μέχρι τις 18.00, είχαν περάσει προς Αθήνα, περίπου 91.000 αυτοκίνητα από την εθνική οδό Αθηνών- Κορίνθου και Αθηνών- Λαμίας
Η Τροχαία σε ανακοίνωσή της συνιστούσε υπομονή στους οδηγούς, κυρίως στο τμήμα της εθνικής οδού από την Κόρινθο μέχρι την Ελευσίνα και ειδικότερα στα διόδια Καλαμακίου και Ελευσίνας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην εθνική Αθηνών- Λαμίας αυξημένη αλλά με συνεχή ροή ήταν η κυκλοφορία στα διόδια Αφιδνών.

Φωτογραφίες από την Αθηνών – Κορίνθου στο ύψος της Νέας Περάμου που τραβήχτηκαν στις 21.30:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα πλαίσια ελέγχων και επειδή παρά πολλοί οδηγοί για να γλιτώσουν από το μποτιλιάρισμα κινήθηκαν στη λωρίδα έκτακτης ανάγκης συνεργεία της Τροχαίας κατέγραψαν περισσότερες από 250 παραβάσεις. Για τις εν λόγω παραβιάσεις θα σταλούν κλήσεις στο σπίτι των κατόχων των οχημάτων ενώ σε 15 περιπτώσεις αφαιρέθηκαν επί τόπου οι πινακίδες κυκλοφορίας και οι άδειες οδήγησεις για 60 μέρες όπως προβλέπεται στον νέο Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Video και φωτογραφίες από την Αθηνών – Κορίνθου στο ύψος της Νέας Περάμου που τραβήχτηκαν στις 20.00:

Η κίνηση των οχημάτων είναι ατελείωτη στην εθνική οδό Πατρών- Αθηνών

Στο υπόλοιπο εθνικό δίκτυο, σύμφωνα με την Τροχαία, αυξημένη ήταν η κίνηση στην Αθηνών- Πατρών, στα διόδια του Ρίου και του Ζευγολατιού, καθώς επίσης στη γέφυρα Ρίου- Αντιρρίου.

Εικόνα από τα διόδια που βρίσκονται στον Ισθμό της Κορίνθου με κατεύθυνση προς Αθήνα

Ελαφρώς αυξημένη ήταν η κίνηση στην εθνική οδό Κορίνθου- Τριπόλεως, στο ρεύμα προς Κόρινθο και στην εθνική οδό Αντιρρίου- Ιωαννίνων στον κόμβο Αμφιλοχίας.

Από τις 06.00 μέχρι τις 18.00, είχαν περάσει προς Αθήνα, περίπου 91.000 αυτοκίνητα από την εθνική οδό Αθηνών- Κορίνθου και Αθηνών- Λαμίας.

Μέχρι τις 20.00 είχαν εισέλθει στο λεκανοπέδιο Αττικής 53.000 οχήματα από την Αθηνών – Κορίνθου και 42.000 από την Αθηνών – Λαμίας δηλαδή στο σύνολο 95.000.

Μέχρι τις 22.00 τη Δευτέρα ίσχυε η απαγόρευση κυκλοφορίας μεγάλων φορτηγών στο ρεύμα εισόδου στις εθνικές οδούς. Η ίδια απαγόρευση ισχύει και αύριο, Τρίτη, αλλά από τις 11.00 έως τις 23.00.

Εικόνα που έχει τραβηχτεί στις 19:00

Ιδιαίτερα αυξημένη είναι η κίνηση των αυτοκινήτων στις εισόδους της Θεσσαλονίκης

Μέχρι τις 19:00 τα αυτοκίνητα που πέρασαν από όλες τις εισόδους είχαν ξεπεράσει τις 57.000 και ο αριθμός τους διαρκώς αυξάνεται.

Με χαμηλές ταχύτητες κινήθηκαν τα αυτοκίνητα από τη Χαλκιδική προς τη Θεσσαλονίκη, ενώ τα πιο σημαντικά προβλήματα παρατηρήθηκαν στα διόδια των Μαλγάρων, στην εθνική οδό Αθηνών- Θεσσαλονίκης, όπου τα αυτοκίνητα σχημάτισαν ουρές χιλιομέτρων. 

Ουρές σχηματιστήκαν το μεσημέρι της Δευτέρας του Πάσχα και στα δύο ρεύματα στα διόδια της Γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου

Δείτε εικόνες που κατέγραψε η κάμερα του Nafpaktia news.gr που βρέθηκε στο Αντίρριο, τα διόδια Καλαβρούζας και στην Πορθμειακή γραμμή Ρίου Αντιρρίου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης