Ο δακτύλιος, που τέθηκε προσωρινά σε αναστολή λόγω του πρώτου lockdown, επιστέφει στις 25 Οκτωβρίου ώστε να ρυθμίζει την κίνηση στους δρόμους του κέντρου της Αθήνας.

Σύμφωνα με τα όσα ίσχυαν για τον δακτύλιο, από Δευτέρα έως Πέμπτη (από 07:00 έως 20:00) και Παρασκευή (από 07:00 έως 15:00) επιτρέπεται μόνο η εκ περιτροπής κυκλοφορία των επιβατηγών αυτοκινήτων ιδιωτικής χρήσης και των φορτηγών αυτοκινήτων ιδιωτικής χρήσης, με μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος μέχρι 2,2 τόνους. Επίσης, το ποια αυτοκίνητα κυκλοφορούν, ορίζεται από το τελευταίο νούμερο που έχουν στην πινακίδα τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, κατά τις άρτιες (ζυγές) ημερομηνίες κυκλοφορούν τα επιβατηγά αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης και τα φορτηγά αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης με μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος μέχρι 2,2 τόνους, που ο αριθμός κυκλοφορίας τους τελειώνει σε 0, 2, 4, 6 και 8 (ζυγό αριθμό).

Κατά τις περιττές (μονές) ημερομηνίες κυκλοφορούν τα επιβατηγά αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης και τα φορτηγά αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης με μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος μέχρι 2,2 τόνους, που ο αριθμός κυκλοφορίας τους τελειώνει σε 1, 3, 5, 7 και 9 (μονό αριθμό).

Επισημαίνεται πως οι λεωφόροι και οδοί για τις οποίες ισχύει συνήθως ο δακτύλιος είναι οι: Αλεξάνδρας, Ζαχάρωφ, Μεσογείων, Φειδιππίδου, Μιχαλακοπούλου, Σπ. Μερκούρη, Βρυάξιδος, Υμηττού, Ηλ. Ηλιού, Αμβρ. Φραντζή, Συγγρού, Χαμοστέρνας, Πειραιώς, Ιερά Οδός, Κωνσταντινουπόλεως, Αχιλλέως, Πλατεία Καραϊσκάκη, Καρόλου, Μάρνη, 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) και Αλεξάνδρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το μέτρο δεν ισχύει τα Σαββατοκύριακα, τις επίσημες αργίες και τις ημέρες που πραγματοποιείται απεργία των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης