Τρίβουν τα μάτια τους οι Δικαστικές Αρχές με τα δεκάδες νέα στοιχεία που έρχονται στην επιφάνεια σχετικά με την υπόθεση των σκουπιδιών και τον εργολάβο Θεόδωρο Καράμπελα που βρίσκεται προφυλακισμένος στον Κορυδαλλό.

Για την διερεύνηση της υπόθεσης σε βάθος, επιστρατεύτηκε για πρώτη φορά στην Ηλεία το σύστημα τηλεφωνικών παρακολουθήσεων και καταγραφής συνομιλιών της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, που αποκάλυψε «καυτούς» διαλόγους ανάμεσα στον εργολάβο και άλλους εμπλεκομένους στην υπόθεση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα το ΣΔΟΕ αποκάλυψε με ελέγχους δεκάδες πλαστά τιμολόγια που αφορούν την υπόθεση, ενώ τα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., βρήκαν δεκάδες άλλα στοιχεία στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του εγκέφαλου της σπείρας των σκουπιδιών, μεταξύ αυτών και παράνομα ηχογραφημένες συνομιλίες του ιδίου με δημάρχους της ευρύτερης περιοχής, αυτοδιοικητικούς και άλλους παράγοντες.

Η συνέχεια της έρευνας

Η υπόθεση του εργολάβου σκουπιδιών Θεόδωρου Καράμπελα που κατηγορείται κατά κύριο λόγο για τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό το κέρδος από την υποβάθμιση του περιβάλλοντος και υποβάθμιση του περιβάλλοντος σε βαθμό κακουργήματος, αναμένεται να λάβει άλλες διαστάσεις. Κρίθηκε προφυλακιστέος τον περασμένο Ιανουάριο, μαζί με τον συνεργάτη του Νίκο Γιαννόπουλο, ενώ ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι δύο γιοί του, ο αδερφός του και ένας ακόμα συνεργάτης του. Το δρόμο για την υπόθεση των σκουπιδιών άνοιξε ο απερχόμενος Εισαγγελέας Ηλείας Παναγιώτης Μεϊδάνης, όπου επί μακρόν ασχολήθηκε συνολικά με το θέμα των σκουπιδιών στο νομό και τη δράση του συγκεκριμένου εργολάβου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από έρευνα που διενήργησε ο ίδιος με την Αντιεισαγγελέα κα Λαμπροπούλου στην οικία του φερόμενου ως εγκέφαλου της σπείρας, κατάσχεσε έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή, μεγάλο αριθμό τιμολογίων και μία σφραγίδα ανύπαρκτης εταιρείας. Μετά τη σύλληψή και την προφυλάκισή τους, παρέδωσε τη σκυτάλη στην Ανακρίτρια Ηλείας Κωνσταντία Παντοπούλου για την περαιτέρω και σε βάθος διερεύνηση της υπόθεσης.

Πέραν της επιβεβαίωσης δεκάδων στοιχείων που από την πρώτη στιγμή της έρευνας είχαν οι Δικαστικές Αρχές στα χέρια τους, φαίνεται να προκύπτει ένα ακόμα εξαιρετικά επιβαρυντικό στοιχείο, όχι μόνο για τα μέλη της οργάνωσης , αλλά κυρίως για το περιβάλλον της Ηλείας. Τα σκουπίδια του δήμου Καλαμάτας δεν έφτασαν ποτέ σε νόμιμο ΧΥΤΑ, αλλά ενταφιάστηκαν είτε στον πρώην ΧΑΔΑ στον Πολυπόταμο Φλόκα, είτε σε διάφορα σημεία του δρυοδάσους της Φολόης, είτε αλλού σε Ηλειακό έδαφος…

Πηγή: ilialive.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης