Επιστολή των καταστηματαρχών της Αχαΐας σε Τσακαλώτο για τις τσούχτρες

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 2 Αυγούστου 2017, 10:21
Επιστολή των καταστηματαρχών της Αχαΐας σε Τσακαλώτο για τις τσούχτρες
Με επιστολή που εστάλη στον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, οι καταστηματάρχες οι οποίοι δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στην ακτογραμμή του Νομού Αχαΐας ζητούν την απαλλαγή τους από τα τέλη και τους φόρους για τη χρήση του αιγιαλού, επειδή η εμφάνιση των μεδουσών έδιωξε τους τουρίστες.

Αναλυτικά η επιστολή:

Αξιότιμε κύριε Τσακαλώτο, κυρία Παπανάτσιου και κυρία Πέρκα,

Η έκταση την οποία έχει λάβει το πρόβλημα των μεδουσών τόσο στον Κορινθιακό όσο και στον Πατραϊκό κόλπο μάς φέρνει αντιμέτωπους με την καταστροφή. Πέραν της καταστροφής του θαλάσσιου οικοσυστήματος, οι καταστηματάρχες οι οποίοι δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στην ακτογραμμή του νομού Αχαΐας έρχονται αντιμέτωποι με την οικονομική τους καταστροφή. Οι περιοχές από την Αιγείρα και το Διακοπτό έως την Καλόγρια και τον Άραξο αποτελούσαν μέχρι πρότινος δημοφιλείς προορισμούς λουόμενων και παραθεριστών για την καλοκαιρινή περίοδο.

Τα εκατοντάδες μαγαζιά των περιοχών αυτών περίμεναν την καλοκαιρινή σεζόν για να μπορέσουν να επιβιώσουν και τον χειμώνα. Ένας νομός ο οποίος πλήττεται με ένα μεγάλο ποσοστό ανεργίας και πολύ μικρό κατά κεφαλήν εισόδημα, σε μια εποχή οικονομικής κρίσης και πολύ μεγάλων προβλημάτων, οι επιχειρηματίες προσπαθούν να επιβιώσουν. Οι αλυσιδωτές επιπτώσεις αυτής της καταστροφής έχουν ήδη γίνει εμφανείς σε όλη την τοπική οικονομία, καθώς ο κύκλος εργασιών των καταστημάτων αυτών διευρύνεται σε πάρα πολλούς επαγγελματικούς κλάδους, αλλά και στους ίδιους τους εργαζόμενους. Το κόστος της ζημίας είναι ανυπολόγιστο και δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε πόσο θα διαρκέσει το φαινόμενο αυτό, ποια θα είναι η έκτασή του τελικά, ποιος θα είναι ο απολογισμός σε οικονομικό επίπεδο και αν θα βρεθεί μία αποτελεσματική λύση. Ο τζίρος ήταν ήδη μειωμένος λόγω της χαμηλής κατανάλωσης, αλλά και την απουσία των 30.000 φοιτητών τους οποίους φιλοξενεί η πόλη μας.

Ο Σύλλογος καταστηματαρχών εστίασης και αναψυχής νομού Αχαΐας ζητά από τους αρμοδίους την απαλλαγή από τα τέλη και τους φόρους για τη χρήση του αιγιαλού και της παραλίας από τα καταστήματα αυτά για το καλοκαίρι του 2017. Ζητάμε οι αρμόδιοι φορείς και η Πολιτεία να σταθούν στο πλευρό μας σε αυτήν τη δύσκολη συγκυρία, προκειμένου να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε και να μη φτάσουμε στο σημείο να κλείσουν καταστήματα. Διότι η απειλή για το κλείσιμο επιχειρήσεων είναι μια ανάσα μακριά μας. Ελπίζουμε στην εξεύρεση άμεσης λύσης του προβλήματος και στην έμπρακτη συμπαράστασή σας. Σας παρακαλούμε θα θέλαμε διαρκή ενημέρωση για την πορεία του ζητήματος.

Με εκτίμηση,

Γιώργος Κοτοπούλης
Πρόεδρος ΣΚΕΑΝΑ

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 2 Αυγούστου 2017, 10:50