Επιστολή Σαμαρά στους Κρήτες Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 28 Απριλίου 2013, 11:01
Επιστολή Σαμαρά στους Κρήτες Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας
Απαντητική επιστολή προς την Κρητική Ομοσπονδία Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας που είχε ως αντικείμενο της την φορολογία των Ελλήνων της διασποράς απέστειλε το γραφείο του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Στην επιστολή, την οποία κοινοποίησε ο γραμματέας της Κρητικής Ομοσπονδίας, Ιωάννης Τρυπιδάκης, αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής: «Θα θέλαμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι αναγνωρίζουμε και εκτιμούμε τα όσα εσείς και οι λοιπές ομογενειακές οργανώσεις έχετε επιτύχει και συνεχίζετε με φιλοπατρία να επιτελείτε. Μαζί με όλο τον απανταχού Ελληνισμό στηρίζετε την προσπάθεια για έξοδο της Πατρίδας μας από τη δύσκολη συγκυρία που ευρίσκεται σήμερα.

Σχετικά με τα όσα εκθέτετε στην επιστολή σας αναφορικά με τις υποχρεώσεις των κατοίκων αλλοδαπής προς τις Ελληνικές φορολογικές αρχές, σας γνωρίζουμε τα εξής: Σε σχετική τροποποίηση του φορολογικού νόμου ώστε να γίνει δικαιότερος και απλούστερος στην εφαρμογή του, προβήκαμε με τις διατάξεις του άρθρου 43 του ν. 4141/2013 (ΦΕΚ Α' 81/08.04.2013) σε ρύθμιση του ζητήματος της ταυτοποίησης των κατοίκων εξωτερικού ενώπιον των Ελληνικών φορολογικών αρχών. Παραλλήλως, με τις διατάξεις της ΠΟΛ 1062/28.03.2013 (ΦΕΚ Β' 884/ 11.04.2013) παρατάθηκε μέχρι τις 28.06.2013 η προθεσμία υποβολής των δικαιολογητικών δήλωσης φόρου εισοδήματος των φυσικών προσώπων που διαμένουν στην αλλοδαπή.

Επιθυμούμε να σας τονίσουμε ότι ο Πρωθυπουργός βρίσκεται πάντοτε στο πλευρό της Ομογένειας και παρακολουθεί με αμέριστο ενδιαφέρον τα ζητήματα που την απασχολούν.

Με την ευκαιρία του Πάσχα, ο Πρωθυπουργός εύχεται σε εσάς καθώς επίσης και σε όλα τα μέλη της Κρητικής Ομοσπονδίας Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας και τις οικογένειές σας, Καλή Ανάσταση!».

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 28 Απριλίου 2013, 11:04