Επιστολή προς τη Γερμανίδα καγκελάριο, ‘Ανγκελα Μέρκελ, με αφορμή την επίσκεψή της στην Ελλάδα, στέλνει η γερμανίδα νοσηλεύτρια, Κόρντουλα Χέφνερ, που εργάζεται στη Λέσβο με τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα, περιγράφοντας τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ζουν χιλιάδες πρόσφυγες στη Μόρια.
Η κ. Χέφνερ, μεταξύ άλλων, ζητά «από την Ευρώπη να στρέψει το βλέμμα της στα ελληνικά νησιά, εκεί όπου παραμένουν εγκλωβισμένοι χιλιάδες πρόσφυγες» και καλεί την ‘Ανγκελα Μέρκελ να επισκεφθεί τη Λέσβο, τη Σάμο και τη Χίο για να δει από κοντά «τις τραγικές συνέπειες στις ζωές χιλιάδων προσφύγων που έχει φέρει η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας».

Ακόμη, όπως υποστηρίζει η κ. Χέφνερ στην επιστολή της, «5.700 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων 1.800 ευάλωτα παιδιά, ζουν στη Μόρια σε πλήρη εξαθλίωση και περίπου 2.700 άνθρωποι μένουν σε σκηνές σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης. Βλέπουμε σε καθημερινή βάση πάνω από 100 παιδιά με λοιμώξεις του αναπνευστικού, διάρροια, δερματοπάθειες και προβλήματα ψυχικής υγείας. Πολλά από αυτά τα περιστατικά συνδέονται άμεσα με τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης και επιδεινώνονται από αυτές».

«Πιστεύει πραγματικά η Ευρώπη ότι όλα αυτά τα προβλήματα μπορούν και πρέπει να λυθούν από τις μη κυβερνητικές οργανώσεις» διερωτάται η γερμανίδα ιατρική συντονίστρια απευθυνόμενη προς τη γερμανίδα καγκελάριο. Επιπλέον, όπως αναφέρει, «ως Ευρωπαίος πολίτης, αισθάνομαι μεγάλη ευθύνη να εξασφαλίσω ότι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες αντιμετωπίζονται με αξιοπρέπεια και σεβασμό και ότι τα δικαιώματά τους γίνονται σεβαστά».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
«Θα ήθελα να σας προσκαλέσω να επισκεφθείτε τα νησιά. Ελάτε στη Λέσβο, τη Σάμο, τη Χίο για να δείτε και να αντιληφθείτε από πρώτο χέρι κάτω από ποιες συνθήκες ζουν άνθρωποι που βρίσκονται υπό τη φροντίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης», καταλήγει η επιστολή της κ. Χέφνερ.

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης