Άναψαν τα αίματα στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης, όταν ο δήμαρχος της πόλης Γιάννης Μπουτάρης αναφέρθηκε στο πρόσφατο ταξίδι του στο Ισραήλ και στη δημιουργία ενός Μουσείου του Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη, και απευθύνθηκε στον δημοτικό σύμβουλο και πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής Αρτέμη Ματθαιόπουλο.

«Γιατί το λες σ’ εμένα;» ρώτησε ο Ματθαιόπουλος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Γιατί με ενοχλεί η ναζιστική ιδεολογία. Εσείς πρεσβεύετε την ιδεολογία αυτή» απάντησε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης και πρόσθεσε: «Συζητάμε ότι πήγαμε στο Μουσείο Διασποράς, στο Μουσείο Ολοκαυτώματος, η ιστορία είναι αποτέλεσμα ναζιστικής θεωρίας, είναι απαράδεκτη και δεν μπορώ να μην προκληθώ από την παρουσία ενός ανθρώπου που έχει ναζιστική ιδεολογία».

Ακούγοντάς τον ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής εξερράγη: «Δεν μπορείτε να ξέρετε καλύτερα από μένα τι πρεσβεύω» είπε.

«Δεν έχει φασιστική αντίληψη η Χρυσή Αυγή;» ρώτησε ο Γ. Μπουτάρης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είναι πολύ πιο δημοκρατική απ’ ό,τι φαντάζεστε» απάντησε ο κ. Ματθαιόπουλος.

Η απάντησή του έφερε την έκρηξη του δημάρχου Θεσσαλονίκης: «Ή κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις ή είσαι βλάκας. Σε προκαλώ να πεις ”ναι, είμαι στη Χρυσή Αυγή”. Δεν έχει φασιστική αντίληψη; Ή κρύβεσαι πίσω από το δάχτυλό σου; Θέλεις ένα λουκούμι ή να σε κεράσω παστέλι;».

Απαντώντας στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης ο δημοτικός σύμβουλος μίλησε για δύο τακτικές που ακολουθούνται. Μία αυτή της φίμωσης και μία αυτή της συκοφαντίας, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να κινηθεί νομικά εναντίον του δημάρχου.

«Η αλαζονεία τιμωρείται. Επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματος» ανέφερε, ενώ άφησε και «μπηχτές» για τις «παρέες» του κ. Μπουτάρη: «Ούτε λουκούμι θέλω ούτε λουκουμάκι. Δώστε στον Ψινάκη και στους φίλους σας» είπε κλείνοντας.

ΠΗΓΗ: seleo.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης