Σε προσπάθεια καταστροφής των αστυνομικών οχημάτων, από περίπου 600 άτομα, αποδίδει η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής τα σημερινά επεισόδια κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης για την απόφαση για τη Χρυσή Αυγή, την οποία χαρακτηρίζει πολυπληθή – τουλάχιστον 20.000 άτομα.

Παράλληλα διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση με αφορμή τις καταγγελίες του γραμματέα του «ΜέΡΑ25», Γιάνη Βαρουφάκη, για επίμεμπτη συμπεριφορά σε βάρος του, από αστυνομικό των ΜΑΤ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΓΑΔΑ, οι συμμετέχοντες στα επεισόδια εκτόξευσαν περισσότερες από 150 βόμβες μολότοφ και προξένησαν φθορές σε 10 οχήματα της ΕΛ.ΑΣ., ενώ έγινε περιορισμένη χρήση χημικών.

Σημειώνεται ότι κατά διάρκεια των επεισοδίων πραγματοποιήθηκαν δύο προσαγωγές.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΓΑΔΑ για τα επεισόδια αναφέρει:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις 11:55 ώρα, περίπου 10 λεπτά μετά την ανακοίνωση της απόφασης του Εφετείου Αθηνών, και ενώ η πολυπληθής -20.000 άτομα τουλάχιστον- συγκέντρωση διαλυόταν, αστυνομικές δυνάμεις δέχθηκαν επίθεση με μολότοφ, πέτρες και άλλα αντικείμενα από περίπου 600 άτομα, στη συμβολή των οδών Κ. Λουκάρεως και Λ. Αλεξάνδρας.

Σκοπός της επίθεσης ήταν η καταστροφή των οχημάτων της Αστυνομίας, τα οποία έφραζαν την πρόσβαση προς το Εφετείο. Προκλήθηκαν φθορές σε 10 οχήματα της Αστυνομίας.

Από τις αστυνομικές δυνάμεις έγινε χρήση αντλιών νερού υπό πίεση, ώστε να αποκρουσθεί η επίθεση. Επειδή δεν υπήρξε υποχώρηση των επιτιθεμένων έγινε περιορισμένη χρήση χημικών για τη διάλυσή τους. Παράλληλα συνεχίσθηκε η ρίψη νερού, ώστε να μειωθούν οι συνέπειες των χημικών για το συγκεντρωμένο πλήθος που αποχωρούσε.

Περισσότερες από 150 μολότοφ ερρίφθησαν κατά των αστυνομικών δυνάμεων κυρίως στην διάρκεια καταδίωξης στην κάθοδο της Λ. Αλεξάνδρας.

Από τις αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποιήθηκαν δύο προσαγωγές.

Σε ό,τι αφορά τις καταγγελίες του κ. Βαρουφάκη, από τη ΓΑΔΑ διατάχθηκε ΕΔΕ, καθώς ο γραμματέας του «ΜέΡΑ25» δήλωσε ότι, ενώ ζήτησε από τον αστυνομικό να σταματήσουν να ρίχνουν δακρυγόνα για να μπορέσει να φύγει ο κόσμος, εκείνος τον εξύβρισε. Και όταν του είπε ότι είναι μέλος του ελληνικού Κοινοβουλίου, εκείνος του απάντησε ότι «αυτός είναι ένας λόγος παραπάνω» για όσα του είπε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης