Φωτορεπορτάζ: Νίκος Χριστοφάκης, Χάρης Γκίκας

Νεαρά άτομα κατάφεραν να εισέλθουν λίγο μετά τις 12.00 το μεσημέρι στο κτήριο της ΑΣΟΕΕ, η οποία από σήμερα το πρωί θα παραμείνει κλειστή μέχρι και τις 17 Νοεμβρίου, με απόφαση της Συγκλήτου. Προηγήθηκαν επεισόδια με τις αστυνομικές δυνάμεις στην Πατησίων, με πετροπόλεμο και χημικά. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ εισήλθαν με τη σειρά τους στον χώρο του Πανεπιστημίου, όπου συνεχίστηκε η ένταση.

Η ένταση και τα επεισόδια είχαν συνέχεια. Από τα γεγονότα τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί και μία νεαρή κοπέλα, ενώ έγιναν 3 προσαγωγές.

Για δύο ώρες, οι νεαροί -περίπου 200- παρέμεναν υπό τον ασφυκτικό αστυνομικό κλοιό εντός της ΑΣΟΕΕ, ενώ αρχικά φαίνεται ότι η εντολή ήταν να προσαχθούν όλοι. Μάλιστα, στο σημείο κατέφθασαν και πούλμαν!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τελικά, όπως φαίνεται, αποφασίστηκε να υποχωρήσουν οι αστυνομικές δυνάμεις, ώστε να αποχωρήσουν στη συνέχεια και οι νεαροί. 

Ωστόσο, η ένταση επανελήφθη και εκτός του κτηρίου με νεαρούς που προσέγγισαν την ΑΣΟΕΕ μέσω της Πατησίων και συνεχίζεται μέχρι και αυτήν την ώρα, ενώ από τα επεισόδια τραυματίστηκε μία κοπέλα. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ, μάλιστα, «ψέκασαν» με χημικά τηλεοπτικό συνεργείο που κάλυπτε τα γεγονότα.

 

Στο σημείο κατέφθασαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΜέΡΑ25.

Η αστυνομία προέβη σε τρεις προσαγωγές.

Λίγο πριν από τις 14.30 οι αστυνομικές δυνάμεις αποχώρησαν από το σημείο, όπου παραμένουν νεαροί.

Ακολούθησε πορεία διαμαρτυρίας των νεαρών στη γύρω περιοχή.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η Αστυνομία:

«Σχετικά με σημερινό περιστατικό στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ανακοινώνονται αναλυτικά τα γεγονότα, ως προς το χρονικό της εισόδου των ατόμων στους χώρους του Πανεπιστημίου:

· την 12:30 ώρα, (100) περίπου άτομα προσέγγισαν το Οικονομικό Πανεπιστήμιο και αφού έσπασαν με κόφτη το λουκέτο της εξωτερικής εισόδου, επιχείρησαν να εισέλθουν στον προαύλιο χώρο,

· οι αστυνομικές δυνάμεις που επενέβησαν για να αποτρέψουν την είσοδο δέχτηκαν επίθεση από τα άτομα, πολλά από τα οποία χρησιμοποίησαν καδρόνια κ.α. αντικείμενα,

· για να αποκλιμακώσουν τις επιθέσεις, αναγκάστηκαν να κάνουν χρήση δακρυγόνων,

· στο προαύλιο του Οικονομικού Πανεπιστημίου κατάφεραν να εισέλθουν (70) περίπου από τα άτομα, τα οποία παρέμειναν μέχρι την 14:45 ώρα, οπότε και αποχώρησαν.

Από τις επιθέσεις κατά των αστυνομικών δυνάμεων τραυματίστηκαν (2) αστυνομικοί, που διακομίστηκαν στο 401 Γ.Σ.Ν. Αθηνών, ενώ κατά τη διάρκεια του περιστατικού προσήχθησαν (3) άτομα».

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από όλα όσα συνέβησαν:

 

 

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης