Νέα επεισόδια έχουν ξεσπάσει αυτή την ώρα σε Ασπρόπυργο και Μέγαρα, με αφορμή τον σοβαρό τραυματισμό 16χρονου, στη Θεσσαλονίκη, από πυρά αστυνομικού. Πληροφορίες αναφέρουν πως σημειώθηκαν πυροβολισμοί κατά ανδρών της ΕΛ.ΑΣ., ενώ σε διάφορα σημεία υπάρχουν εστίες φωτιάς.

Συγκεκριμένα, Ρομά άνοιξαν πυρ με κυνηγετικά όπλα κατά αστυνομικών της ΟΠΚΕ, στη λεωφόρο Διυλιστηρίων στον Ασπρόπυργο, κοντά στις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ, χωρίς να τραυματιστεί κανείς. Στην περιοχή Νέα Ζωή, επίσης στον Ασπρόπυργο, έχει ξεσπάσει μεγάλη φωτιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο μεταξύ επιχείρηση της αστυνομίας διεξάγεται στα Νεόκτιστα, με ΟΠΚΕ και ΕΚΑΜ να βρίσκονται στην περιοχή, μαζί με ελικόπτερο και προβολέα.

Ένταση και στα Μέγαρα – Τραυματίστηκε Ρομά από πυροβολισμό

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ίδια ώρα, ένταση δημιουργήθηκε και στα Μέγαρα, στον παράδρομο του 40ο χλμ. της Εθνικής Οδού.

Όλα ξεκίνησαν νωρίς το βράδυ της Πέμπτης, καθώς ένα ΙΧ είχε τυλιχθεί στις φλόγες στη συμβολή της οδού Βυζαντίου με την παλιά Εθνική Οδό, ενώ φωτιές είχαν ξεσπάσει και σε άλλα αυτοκίνητα, την ώρα που οι Ρομά, που διαμαρτύρονται για τον πυροβολισμό του ανήλικου, δεν άφηναν την Πυροσβεστική να περάσει ώστε να τις σβήσει και πετούσαν πέτρες κατά των αστυνομικών.

Στη συνέχεια έγινε γνωστό πως στην περιοχή των Μεγάρων έχασε τη ζωή τους ένας Ρομά, από πυροβολισμό στο στήθος, όμως πληροφορίες αναφέρουν πως το εν λόγω συμβάν ίσως δεν συνδέεται με τα προαναφερόμενα επεισόδια.

Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε σε καταυλισμό, ενώ το άτομο που πυροβόλησε φέρεται να βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ. Το άτομο που δέχθηκε τον πυροβολισμό μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένος στο Κέντρο Υγείας Μεγάρων, όπου και κατέληξε.

Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία

Λόγω των επεισοδίων, με εντολή της αστυνομίας και για λόγους ασφαλείας των διερχόμενων οδηγών, έκλεισαν οι ακόλουθοι δρόμοι σε Μέγαρα και Ασπρόπυργο:

  • Παλαιά εθνική οδός Αθηνών – Κορίνθου (βόρειος παράδρομος της νέας εθνικής) από το 39ο έως το 42ο χλμ. και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
  • Περιφερειακή Αιγάλεω από το ύψος της εθνικής οδού Αθηνών – Κορίνθου έως τη λεωφόρο ΝΑΤΟ και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Επεισόδια και στο Σχιστό Κορυδαλλού

Το απόγευμα της Πέμπτης, πριν ξεσπάσουν τα επεισόδια σε Ασπρόπυργο και Μέγαρα, νέες εστίες έντασης δημιουργήθηκαν στο Σχιστό Κορυδαλλού από ομάδες Ρομά, που είχαν συγκεντρωθεί, είχαν στήσει οδοφράγματα και είχαν ανάψει φωτιές.

Συγκεκριμένα, από τις 18:00 και έπειτα, επικράτησε ένταση στον Άνω Κορυδαλλό για αρκετή ώρα, καθώς στη διασταύρωση των οδών Μπότσαρη και Διάκου είχαν συγκεντρωθεί περίπου 200 άτομα και είχαν ανάψει φωτιές σε κάδους.

Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές και πυροσβεστικές δυνάμεις, ενώ χρειάστηκε να διακοπεί και η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Ποταμού -και στα δύο ρεύματα- ώστε να καθαριστούν οι δρόμοι.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης