Εν μέσω έντασης και επεισοδίων έφτασαν το μεσημέρι της Τρίτης οι 82 πρόσφυγες από τη Μόρια στο Κέντρο Φιλοξενίας του Κατσικά στα Ιωάννινα. Οι μετανάστες και πρόσφυγες που διαμένουν στο εν λόγω camp διαμαρτυρήθηκαν για τον ερχομό και άλλων προσφύγων. Σημειώνεται ότι οι 82 πρόσφυγες που κατέφθασαν στα Ιωάννινα είναι στο πλαίσιο του σχεδίου αποσυμφόρησης της Μόριας.

Με αφορμή λοιπόν την άφιξη νέων προσφύγων και μεταναστών μία ομάδα περίπου 30 ατόμων, πραγματοποίησε το πρωί της Τρίτης, παράσταση διαμαρτυρίας κλείνοντας την είσοδο του καταυλισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες άνοιξαν την κύρια είσοδο του κέντρου φιλοξενίας. Μάλιστα μικρής έντασης επεισόδια προκλήθηκαν, όταν κάποιοι από τους διαμαρτυρόμενους πέταξαν πέτρες σε αστυνομικούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένταση και κατά τη διάρκεια της άφιξης των 82 προσφύγων

Νέα επεισόδια σημειώθηκαν και το μεσημέρι της Τρίτης, κατά τη διάρκεια της άφιξης των προσφύγων. Πιο συγκεκριμένα, ομάδα ατόμων πέταξαν πέτρες, προκαλώντας υλικές ζημιές σε ένα από τα λεωφορία, τα οποία μετέφεραν τους πρόσφυγες και μετανάστες από τον Πειραιά. Οι Αρχές προχώρησαν σε προσαγωγές τεσσάρων ατόμων.

 

Υπενθυμίζεται ότι στον Κατσικά διαμένουν πάνω από 1.000 πρόσφυγες με την κατάσταση να αρχίζει πλέον να γίνεται ασφυκτική. Σημειώνεται ότι στις αρχές Σεπτεμβρίου, έφτασαν 206 άτομα από τη Μόρια τα οποία και εγκαταστάθηκαν στο camp του Κατσικά, ενώ άλλοι 36 μεταφέρθηκαν στο πρώην στρατόπεδο Πετροπουλάκη στη Φιλιππιάδα.

Με πληροφορίες από epirus-tv-news.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης