Την ώρα που ετοιμάζεται να προσφύγει κατά του εντάλματος προσωρινής του κράτησης ο 30χρονος αποκαλούμενος ως Ινδιάνος, ένας εκ των ατόμων που οδηγήθηκαν στις φυλακές για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του ειδικού φρουρού στα επεισόδια της Νέας Σμύρνης, έρχονται στο φως της δημοσιότητας στοιχεία από τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση.

Στην απολογία του ο 22χρονος που έχασε το πορτοφόλι του κοντά στο σημείο του τραυματισμού του ειδικού φρουρού και συνελήφθη, όταν πήγε στην Αστυνομία να δηλώσει την απώλειά του υποστήριξε πως ήταν η πρώτη φορά που συμμετείχε σε πορεία, αρνούμενος κατηγορηματικά πως πήρε μέρος στον ξυλοδαρμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είναι κρίμα να καταστραφεί ένας άνθρωπος για κάτι που δεν έχει κάνει. Δεν έχω ξαναπάει σε πορεία» είπε, απολογούμενος στην ανακρίτρια ο 22χρονος, ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος. Όπως υποστήριξε, στην πορεία ήταν πολύς κόσμος και οικογένειες.

«Φτάσαμε στην πλατεία, εκεί μας περιμένει και ένας άλλος φίλος, ο Γ.Μ. Τότε άρχισε πολύς κόσμος να πηγαίνει προς την Αγία Φωτεινή και ακολουθήσαμε τον κόσμο με κατεύθυνση προς την Πλαστήρα. Είχε πολύ κόσμο και καλό κόσμο, δηλαδή οικογένειες. Όπως πηγαίναμε στην Πλαστήρα στις 19:00 με 19.30 ακούσαμε ξαφνικά θορύβους, είδαμε μηχανάκι της ομάδας Δέλτα και αρχίσαμε να τρέχουμε. Τον φίλο μου το Ζ. τον έχασα στη συμβολή των οδών Αγία Φωτεινή και Πλαστήρα και συνέχισα δεξιά στην Πλαστήρα και αμέσως δεξιά μπήκα στο πρώτο στενό. Τον ξαναβρήκα μετά από 10 λεπτά στην Αγίας Φωτεινής. Του είπα ότι δεν βρίσκω το κινητό μου και το πορτοφόλι μου» ανέφερε.

Σύμφωνα μα όσα υποστήριξε, κάλεσε από το κινητό του φίλου του τον δικό του αριθμό και το σήκωσε ένας άνδρας, ενημερώνοντάς τον πως το έχει στην κατοχή του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πήρα στο κινητό μου, το σήκωσε ένας κύριος ονόματι Γιάννης και μου είπε ότι έχει το κινητό μου και να πάω να το πάρω από Πλαστήρα 52 στη Νέα Σμύρνη. Πήρα τους γονείς μου να έρθουν να με πάρουν από την BP που είχαμε σταματήσει και να πάμε όλοι μαζί να πάρουμε το κινητό μου. Πήγαμε, πήρα το κινητό μου τελικά από τον κύριο Γιάννη, τον ρώτησα για το πορτοφόλι μου και εκείνος μου είπε ότι άκουσε μια διμοιρία των ΜΑΤ να λέει ότι βρήκε ένα πορτοφόλι» ανέφερε ο κατηγορούμενος.

Μάλιστα περιέγραψε πως «δεν αγχώθηκε» που βρήκαν τα ΜΑΤ το πορτοφόλι του, αλλά αντιθέτως. Συγκεκριμένα είπε: «Πήγα στο Τμήμα, ρώτησα για το πορτοφόλι μου, μου είπαν “έλα πάνω να το πάρεις” και με συνέλαβαν. Τους ρώτησα γιατί και μου είπαν ότι επειδή το πορτοφόλι βρέθηκε στο σημείο των επεισοδίων. Εγώ από την αρχή είπα στην αστυνομία ότι πήγα στη συγκέντρωση με έναν φίλο μου, τον Γιώργο, χωρίς να με ρωτήσουν παραπάνω στοιχεία του και ότι στο Αστυνομικό Τμήμα πήγα με τους γονείς μου για να πάρω το πορτοφόλι μου. Στο πορτοφόλι μου είχα 125 € και κάτι ψιλά και στο Τμήμα βρέθηκαν μόνο τα 5 € και κάτι ψιλά. Το περιστατικό με τον αστυνομικό δεν το είδα, το έμαθα μετά από τα βίντεο που κυκλοφορούσαν. Δεν έχω καμία ανάμειξη σε όλο αυτό».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης