Φωτορεπορτάζ: Νίκος Χριστοφάκης

Τα επεισόδια που ξέσπασαν μπροστά από το Υπουργείο Παιδείας περίπου στις 12:15 το μεσημέρι της Παρασκευής επεκτάθηκαν και στο γειτονικό Mall στον σταθμό της Νερατζιώτισσας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα επεισόδια άρχισαν όταν νεαροί μαθητές συγκρούστηκαν με δυνάμεις των ΜΑΤ, έξω από το Υπουργείο Παιδείας.

Το κυνηγητό μεταξύ μαθητών και αστυνομίας κατέληξε στο γειτονικό εμπορικό κέντρο, όπου οι δυνάμεις των ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών, τα οποία έπεσαν εντός των εμπορικών εγκαταστάσεων.

Πανικόβλητοι πολίτες που βρίσκονταν εκεί για τα ψώνια τους ή για να πιουν έναν καφέ στις καφετέριες του Mall αιφνιδιάστηκαν και άρχισαν να τρέχουν δεξιά και αριστερά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε το χαρακτηριστικό βίντεο μέσα από τον φακό της «Ζούγκλας»

 

 

Tι συνέβη στο Υπουργείο Παιδείας

 

Τα επεισόδια ξεκίνησαν, σύμφωνα με πληροφορίες, όταν περίπου 40 άτομα άρχισαν να πετούν πέτρες και φωτοβολίδες μέσα στον χώρο του υπουργείου, με τις αστυνομικές δυνάμεις να ρίχνουν χημικά και κρότου λάμψης στους μαθητές, κατά τη διάρκεια του μαθητικού συλλαλητηρίου. 

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών ακόμα και στην είσοδο του εμπορικού κέντρου Mall, με αποτέλεσμα να επικρατήσει πανικός.

Οι μαθητές ζητούν τη μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη, καθώς επίσης και την πρόσληψη εκπαιδευτικών, προκειμένου να καλυφθούν όλα τα κενά στα σχολεία.

Ακόμα απαιτούν αύξηση του προσωπικού καθαριότητας στα σχολεία, ώστε να μπορέσουν να εφαρμοστούν με ακρίβεια οι σχετικές οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Τέλος, ζητούν να μην εφαρμοστεί η υπουργική απόφαση που προβλέπει την απαγόρευση της συμμετοχής στην εξ αποστάσεως σύγχρονη διδασκαλία όσων συμμετέχουν στις καταλήψεις και να λαμβάνουν απουσίες.

Στην κινητοποίηση των μαθητών συμμετέχουν και καθηγητές, καθώς η ΟΛΜΕ έχει κηρύξει σχετική στάση εργασίας.

Τραβώντας… selfie την ώρα των επεισοδίων

Το είδαμε κι αυτό, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, μαθητές τραβούν... selfie

Δείτε φωτογραφίες μέσα από τον φακό της «Ζούγκλας»:

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης