Ένταση σημειώθηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης στο ξενοδοχείο όπου φιλοξενούνται 39 ασυνόδευτα παιδιά στα Καμένα Βούρλα.

Οι ανήλικοι μετανάστες επιχείρησαν να βγουν από το ξενοδοχείο πετώντας αντικείμενα στην προσπάθειά τους να δημιουργούν εντάσεις, τη στιγμή που έξω από την προσωρινή δομή όπου φιλοξενούνται βρίσκονταν κάτοικοι των Καμένων Βούρλων οι οποίοι αντιδρούν στην παραμονή των μεταναστών στην περιοχή και οι οποίοι δεν συμμετείχαν στο επεισόδιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το lamiareport, στο σημείο βρέθηκε αστυνομική δύναμη για να αποφευχθούν τα χειρότερα. Το επεισόδιο έλαβε τέλος λίγο μετά τα μεσάνυχτα.

Τα 39 ασυνόδευτα παιδιά, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταφέρθηκαν με δύο πούλμαν σε ξενοδοχείο στα Καμένα Βούρλα που μισθώνει ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ).

Από την ημέρα που έφτασαν στη περιοχή, η τοπική κοινότητα αντέδρασε με κινητοποιήσεις, με το κλείσιμο της Εθνικής Οδού στο ύψος των διοδίων της Αγίας Τριάδας. Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου έκλεισαν τα σχολεία, ενώ, όπως τόνισε η Δημοτική Αρχή και οι φορείς, θα κλιμακώσουν τις αντιδράσεις τους τις αμέσως επόμενες ημέρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν θα κάνουμε πίσω μέχρι να φύγουν» ανέφερε ο δήμαρχος Καμένων Βούρλων, τονίζοντας ότι το συγκεκριμένο κατάλυμα είναι άκρως ακατάλληλο και ότι και οι ίδιοι οι πρόσφυγες όταν το είδαν ζήτησαν να φύγουν, την ώρα που οι κάτοικοι απειλούσαν τον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου, που μισθώθηκε από την ΜΚΟ για τους ανήλικους μετανάστες.

Σύμφωνα με την ΜΚΟ Μετάδραση, που έχει αναλάβει τη φροντίδα τους, η διαμονή τους στο ξενοδοχείο είναι προσωρινή, αφού όλοι οι ανήλικοι συμμετέχουν στο πρόγραμμα μετεγκατάστασης σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες που έχουν προσφερθεί να βοηθήσουν, στο πλαίσιο της αλληλεγγύης. Μάλιστα, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, όλα τα παιδιά έχουν υποβληθεί σε τεστ COVID-19 από τον ΕΟΔΥ και είναι όλα αρνητικά.

Πηγή: lamiareport.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης