Τον νέο σταθμό του προαστιακού σιδηρόδρομου στον Ταύρο, ο οποίος και θα τεθεί σε λειτουργία, θα επισκεφθεί στις 10.00 το πρωί ο Υπουργός Μεταφορών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ο σιδηροδρομικός σταθμός Ταύρου αποτελεί τμήμα του Προαστιακού μεταξύ Πειραιά – Αθηνών και βρίσκεται επί της οδού Κωνσταντινουπόλεως 2-4 & Κορυτσάς. Εκτιμάται πως θα εξυπηρετήσει μεγάλο αριθμό επιβατών, δεδομένου ότι βρίσκεται σε πυκνοκατοικημένη περιοχή. Ο σταθμός του Ταύρου δεν προβλεπόταν στην αρχική μελέτη του έργου «Ανακαίνιση σιδηροδρομικής γραμμής και κατασκευή ηλεκτροκίνησης – σηματοδότησης – τηλεδιοίκησης στο τμήμα Πειραιάς – Αθήνας – Τρεις Γέφυρες», όπως ονομαζόταν η σύμβαση 994/2005.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αντίθετα, η αρχική μελέτη προέβλεπε σταθμό στον Κεραμεικό, η οποία όμως κατέπεσε στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) έπειτα από προσφυγές κατοίκων. Έτσι, το Υπουργείο Μεταφορών, σε συνεννόηση με τον τοπικό δήμο, ζήτησε τη δημιουργία νέας στάσης στον Ταύρο και την τροποποίηση του αντικειμένου της σύμβασης.

Παρά τη λειτουργία του σταθμού πάντως, όσοι θέλουν να τον χρησιμοποιήσουν, θα έχουν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα των πολύ αραιών δρομολογίων. Υπενθυμίζεται πως το θερινό πρόγραμμα δρομολογίων της προαστιακής γραμμής του Πειραιά βρίσκεται σε ισχύ επ’ αόριστον και έτσι οι συρμοί θα διέρχονται από τον σταθμό του Ταύρου ανά μία ή ανά δύο ώρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης