Εκπαιδευτικό επιμορφωτικό σεμινάριο σε θέματα διαχείρισης εξαρτημένων από ναρκωτικές ουσίες ή φορέων του ιού HIV (AIDS) πραγματοποιήθηκε χθες από εξειδικευμένο προσωπικό του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ), του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), καθώς επίσης και από έμπειρους Αξιωματικούς της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης και της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Το σεμινάριο παρακολούθησαν διακόσια στελέχη της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ και Δ.ΕΛ.Τ.Α και σκοπός του ήταν η ενημέρωση σχετικά με τις εξαρτησιογόνες ουσίες και με τις επιπτώσεις που έχει η χρήση τους στη συμπεριφορά των ατόμων, καθώς επίσης με την αντιμετώπιση του προβλήματος που αφορά τον κοινωνικό αποκλεισμό και τις διακρίσεις που βιώνουν τα εξαρτημένα άτομα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, αναπτύχθηκαν θέματα αστυνομικής ανταπόκρισης περιστατικών και κυρίως αντιμετώπισης και διαχείρισης περιπτώσεων εξαρτημένων ατόμων, κατά τη διαδικασία των αστυνομικών ελέγχων.

Οι θεματικές ενότητες που αναπτύχθηκαν στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού σεμιναρίου αφορούσαν κυρίως:

• Το πρόβλημα της χρήσης και κατάχρησης εξαρτησιογόνων ουσιών και την αντιμετώπισή του
• HIV – AIDS λοίμωξη, ηπατίτιδες και φυματίωση στο χώρο εργασίας και λήψη των αναγκαίων προληπτικών μέτρων για την προστασία του προσωπικού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το σεμινάριο διοργανώθηκε με την επιμέλεια του Τμήματος Εκπαίδευσης της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, στο αμφιθέατρο του Αστυνομικού Μεγάρου Αθηνών και θα επαναληφθεί.

Επιμέλεια: Μίτση Σκέντζου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης