Επικό εναέριο βίντεο για τις ομορφιές της Μάνης

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 25 Μαΐου 2019, 17:15
Επικό εναέριο βίντεο για τις ομορφιές της Μάνης

Ο Χρήστος Γιατράκος γύρισε ένα εξαιρετικό βίντεο στο οποίο αναδεικνύει τις ομορφιές και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Μάνης.

Όπως λέει ο δημιουργός:

Οι επιβλητικοί πέτρινοι πύργοι στέκουν γατζωμένοι στα βραχώδη μπράτσα της μητέρας γης. Γέρικοι πια με εμφανή τα στοιχεία της εγκατάλειψης αλλά ακόμα πιο εμφανή τα στοιχεία της αίγλης, της ιστορίας, της δύναμης των ανθρώπων να ζήσουν σε αυτή την γη, στο τόπο τους, από τα βάθη των αιώνων. Πάνε χρόνια πολλά... και όμως, αν ακουμπήσεις την παλάμη σου σε αυτά τα μνημεία, στους πύργους-γίγαντες της Μάνης, στα βράχια και στις ακρογιαλιές θα νιώσεις την ανάσα και την θέληση της Μανιάτισσας μάνας. Την σκληρή παλάμη που με δύναμη ψυχής σμιλεύει την πέτρα, τους ηλιοκαμένους Μανιάτες φρουρούς της ελευθερίας.

Εδώ οι ελιές ποτίζονται μόνο με τον ιδρώτα των ανθρώπων, το ξερό τοπίο δεν τρομάζει τον Μανιάτη. Εδώ σε αυτή την γωνιά της Ελληνικής γης, η πυρωμένη πέτρα έβγαλε ανθό και οι λιγοστές σταγόνες της βροχής μεγάλωσαν γενναίους άνδρες και δυνατές γυναίκες. Εδώ γεννήθηκε η θέληση για ζωή, στο τίποτα, στο χθες, στους αγώνες της ελευθερίας και στο σήμερα. Εδώ η ιστορία χτίζεται μέρα με την μέρα, πέτρα την πέτρα, από χιλιάδες χρόνια πριν, τότε που ο τόπος ήταν αφιερωμένος στον Ήλιο...

Δείτε το βίντεο στο idrones.gr. 

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 25 Μαΐου 2019, 17:15