Σε μια ακόμα επικοινωνιακή φιέστα για να «εμπεδωθεί το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες» προχώρησε το απόγευμα η ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας. Στην επιχείρηση «σκούπα» στην ευρύτερη περιοχή της Ομόνοιας συμμετείχαν 130 αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες της αστυνομίας, όπως Διεύθυνση Αλλοδαπών, Υποδιεύθυνση Περιπολιών, Ο.Π.Κ.Ε., ΔΡΑΣΗ, Άμεση Δράση, Τροχαία, Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων, Υπηρεσία Εναέριων Μέσων. Όσον αφορά το αποτέλεσμα, θα μπορούσε να επιτευχθεί από… δυο περιπολικά καθώς «πραγματοποιήθηκαν 9 προσαγωγές, 3 συλλήψεις ατόμων από τις οποίες 2 για ναρκωτικά και 1 για παραεμπόριο, ενώ κατασχέθηκαν είδη παραεμπορίου».  

Έγιναν όμως και έλεγχοι ατόμων, κυρίως αλλοδαπών, που δεν είχαν τα απαραίτητα έγγραφα. Συγκεκριμένα, «πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε 480 άτομα και μεταξύ άλλων, προέκυψαν 140 προσαγωγές αλλοδαπών, που στερούνταν τα απαραίτητα έγγραφα, οι οποίοι οδηγήθηκαν στο ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ. της Αμυγδαλέζας». 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη φαίνεται ότι θέλει να κατευνάσει τον Δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη ο οποίος πριν από λίγες μέρες σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ήρθε σε ευθεία αντιπαράθεση με τον κ. Θεοδωρικάκο κάνοντας λόγο για πρόβλημα με την εγκληματικότητα στο κέντρο της πρωτεύουσας. Η κόντρα έφτασε μέχρι το Μέγαρο Μαξίμου απ όπου δόθηκε εντολή να «πέσουν οι τόνοι» και να βρεθεί πεδίο συνεννόησης. Έτσι, μετά τις δηκτικές ανακοινώσεις του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη εναντίον του δημάρχου Αθηναίων, «την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξει ειδική σύσκεψη με το Δήμαρχο και τα στελέχη του Δήμου Αθηναίων για να δούμε περαιτέρω τα προβλήματα ασφαλείας στην περιοχή του Δήμου Αθηναίων» είπε σε δηλώσεις του ο κ. Θεοδωρικάκος. Μέχρι τότε, όπως αναφέρει και το δελτίο τύπου που εκδόθηκε πριν από λίγο «οι αστυνομικές επιχειρήσεις θα συνεχιστούν, στο πλαίσιο του ειδικού επιχειρησιακού σχεδιασμού, σε διάφορες περιοχές της Αττικής». 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης