Επείγουσα εισαγγελική έρευνα για τον διοικητή του νοσοκομείου Νίκαιας

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2019, 18:56
Επείγουσα εισαγγελική έρευνα για τον διοικητή του νοσοκομείου Νίκαιας

Μετά το σάλο για τα πλαστά πτυχία που φέρεται να είχε ο πρώην διοικητής του Γενικού Κρατικού Νίκαιας, διατάχθηκε και έρευνα, με παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου.

Την έρευνα ανέλαβε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά στην οποία απέστειλε ήδη παραγγελία η κ. Δημητρίου, ζητώντας τη διενέργεια ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχουν τελεστεί αυτεπαγγέλτως διωκόμενες αξιόποινες πράξεις.

Από τον περασμένο Σεπτέμβριο πάντως είχαν μπει στο «μικροσκόπιο» του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης οι τίτλοι σπουδών του πρώην διοικητή, με αφορμή σχετική καταγγελία. Σύμφωνα με το πόρισμα που συνέταξαν οι Επιθεωρητές, ο πρώην διοικητής φέρεται να διέθετε τέσσερα πλαστά πτυχία.

Ο ίδιος ωστόσο αρνείται όσα του αποδίδονται υποστηρίζοντας ότι αποχώρησε από τη θέση του λόγω συνταξιοδότησης.

Σύμφωνα με το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, ο πρώην διοικητής εμφανιζόταν στο σύστημα απογραφής του Δημοσίου ως κάτοχος υπηρεσιακώς επιβεβαιωμένου, αναγνωρισμένου και συναφούς με το αντικείμενο του κλάδου του διδακτορικού τίτλου στην Οργάνωση και Διοίκηση από το Πανεπιστήμιο Λέστερ του Ηνωμένου Βασιλείου.

Από τον έλεγχο όμως δεν επιβεβαιώθηκε ότι ήταν κάτοχος τόσο του διπλώματος αυτού όσο και των άλλων τίτλων που αναφέρονταν στο σύστημα απογραφής των υπαλλήλων του Δημοσίου.

 

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2019, 19:11