Φραστικές επιθέσεις και προπηλακισμοί σημειώθηκαν χθες το μεσημέρι στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων μεταξύ αστυνομικών και περίπου είκοσι ατόμων που είχαν πάει να συμπαρασταθούν στους χούλιγκαν του Παναθηναϊκού οι οποίοι κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Σύμφωνα με μαρτυρίες, μόλις έγινε γνωστή η απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα για την προφυλάκιση τριών εκ των τεσσάρων κατηγορουμένων οι συγκεντρωμένοι κινήθηκαν απειλητικά εναντίον των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας οι οποίοι συνόδευαν τους κατηγορούμενους. Μάλιστα, σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, ένας αστυνομικός δέχτηκε χτύπημα με κράνος στο κεφάλι χωρίς να τραυματιστεί. Παρά την ένταση που δημιουργήθηκε, και το γεγονός ότι στα δικαστήρια της Ευελπίδων υπήρχε διμοιρία των ΜΑΤ που θα μπορούσε να βοηθήσει, δεν έγιναν επί τόπου προσαγωγές ή συλλήψεις, με τους τρεις να παίρνουν τον δρόμο για τις φυλακές και τους υπόλοιπους να αποχωρούν. 

Πληροφορίες πάντως του zougla.gr κάνουν λόγο για οξυμμένη κατάσταση στον χώρο των οπαδών, κυρίως του Παναθηναϊκού, μετά τις τελευταίες δικαστικές εξελίξεις, καθώς θεωρούν ότι έχουν στοχοποιηθεί σε σχέση με οργανωμένους οπαδούς άλλων ομάδων. Μάλιστα, στο τελευταίο παιχνίδι των «πρασίνων» την περασμένη Κυριακή στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας αναρτήθηκε πανό… συμπαράστασης στους τέσσερις κατηγορούμενους για τη συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση. Προθεσμία για να απολογηθεί την Τετάρτη πήρε και ένας πέμπτος κατηγορούμενος, ο οποίος παρουσιάστηκε μόνος του στις Αρχές. Πρόκειται για έναν 27χρονο με το παρατσούκλι «Ζέκα». Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, ο νεαρός, μεταξύ άλλων, είχε συμμετοχή σε μια επίθεση εις βάρος οργανωμένων οπαδών του Ολυμπιακού στο Πόρτο Γερμενό όταν τους επιτέθηκαν με ξύλινα κοντάρια, σιδερένιους λοστούς, μαχαίρι και πέτρες ενώ έκαναν μπάνιο στην παραλία. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αργά το μεσημέρι εμφανίστηκε στις Αρχές και ένας 26χρονος, με το παρατσούκλι «Χουάν», που τοποθετείται στην ηγετική ομάδα της οργάνωσης. Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, ο νεαρός, μεταξύ άλλων, είχε συμμετοχή σε μια επίθεση σε σύνδεσμο οργανωμένων οπαδών του Ολυμπιακού στο Χαϊδάρι.  

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης