Προσαγωγές και συλλήψεις έγιναν στη Χίο, μετά από επίθεση που δέχθηκαν περιπολικά της Αστυνομίας, τα ξημερώματα της προηγούμενης Πέμπτης.

Στις 03:00 το πρωί της 7ης Σεπτεμβρίου ομάδα 70 μεταναστών από τη Σούδα και τη ΒΙ.ΑΛ. επιτέθηκαν με ρόπαλα σε διερχόμενο περιπολικό στην περιοχή του Ναυτικού Ομίλου. Η αστυνομία δεν κατάφερε να διαλύσει το πλήθος και ζητήθηκαν ενισχύσεις. Μετά από κυνηγητό έγιναν 7 προσαγωγές και 3 συλλήψεις ανηλίκων. Όπως έγινε γνωστό οι φερόμενοι ως δράστες είναι ανήλικοι από την Αλγερία και το Μαρόκο οι οποίοι παραπέμφθηκαν σε δίκη με τις κατηγορίες της διατάραξης κοινής ειρήνης και της αντίστασης κατά των Αστυνομικών. Και οι τρεις, εξαιτίας του γεγονότος ότι είναι ανήλικοι, αφέθηκαν ελεύθεροι και στάλθηκαν στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (Κ.Υ.Τ.) της ΒΙ.ΑΛ. στο Χαλκειός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν σε ευρεία κλίμακας επιχείρηση στον καταυλισμό μεταναστών της Σούδας, με στόχο τον εντοπισμό των παραβατών, στις 7 το πρωί της Δευτέρας. Αποτέλεσμα η προσαγωγή 23 ατόμων, εκ των οποίων συνελήφθησαν οι 4 για κατοχή όπλων. Συγκεκριμένα εντοπίστηκαν τρία άτομα με μαχαίρια και ένα αιχμηρό αντικείμενο κοπής ξύλου, ικανό να προκαλέσει τραυματισμό ανθρώπου, ενώ συνελήφθη και ένα άτομο για παράβαση του εθνικού τελωνειακού κώδικα, αφού βρέθηκαν στην κατοχή του 100 πακέτα τσιγάρα χωρίς την ειδική ταινία.

Πηγή: Politischios.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης