Ρεπορτάζ: Πέτρος Κουσουλός

Επίθεση στον εισαγγελέα της έδρας, κ. Γιώργο Γεράκη εξαπέλυσε την Τρίτη ο βαρυποινίτης Αλκέτ Ριζάι κατά τη διάρκεια της εκδίκασης της υπόθεσής του στο Πενταμελές Εφετείο Αθηνών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Αλκέτ Ριζάι και η σύντροφός του Σούλα Μαστροπία προσήχθησαν την Τρίτη στο Εφετείο για τη εκδίκαση -σε δεύτερο βαθμό- της γνωστής κινηματογραφικής απόδρασης με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού, παρέα με το Βασίλη Παλαιοκώστα το 2009.

Σημειώνεται ότι ο βαρυποινίτης δεν εκπροσωπείται από κανέναν δικηγόρο καθώς πριν λίγες ημέρες ο συνήγορός του Σάκης Κεχαγιόγλου παραιτήθηκε όταν απερρίφθη αίτημά του για αναβολή της εκδίκασης, πειθαρχώντας στις αποφάσεις του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών που απαγορεύει τη διεξαγωγή της δίκης μετά τη δεύτερη διακοπή της συνεδρίασης. Έκτοτε το δικαστήριο προχώρησε σε διορισμό έξι δικηγόρων οι οποίοι όμως όλοι τους αρνήθηκαν να αναλάβουν τα καθήκοντά τους.

Η επίθεση στον εισαγγελέα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ριζάι, ο οποίος προσήχθη στο δικαστήριο από τις φυλακές Δομοκού, ήρθε σε οξύτατη σύγκρουση με τον εισαγγελέα έδρας Γιώργο Γεράκη, κατηγορώντας τον ότι είναι διαπλεκόμενος και ότι εκτελεί εντολές.

«Θα δικάσεις εμένα εσύ, που είσαι κουμπάρος του απατεώνα του Καρούζου που είναι στη φυλακή Ναυπλίου και έφαγε 200 εκατ. από τον ελληνικό λαό;» ανέφερε ο βαρυποινίτης απευθυνόμενος σε έντονους τόνους προς τον εισαγγελέα.

Στη συνέχεια, μάλιστα, με άκρως ειρωνικό ύφος, ο Αλκέτ Ριζάι συνέχισε απευθυνόμενος προς τον κ. Γεράκη λέγοντάς του: «Εσύ που πήγες με ελικόπτερο στη βάφτιση στην Ελούντα, στην επόμενη απόδραση να έρθεις να με βοηθήσεις αφού ξέρεις από ελικόπτερα».

Παράλληλα, ο Ριζάι και η σύντροφός του, σημείωσαν ότι δέχονται να δικαστούν έχοντας ως συνήγορό τους μόνο τον κ. Κεχαγιόγλου. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Ριζάι «θέλω τον δικηγόρο μου, γιατί νομίζεις ότι κατηγορούμαι για κάνα πλημμέλημα;».

Τέλος, ο βαρυποινίτης υπέβαλλε αίτηση εξαίρεσης του κ. Γεράκη από την εκδίκαση της υπόθεσή του, η οποία και θα εξετασθεί στις 27 Ιουνίου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης