Λίγα 24ωρα μετά την προσπάθειά της, ενώπιον της ανακρίτριας, να δικαιολογήσει την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της 35χρονης Ιωάννας, υποστηρίζοντας ότι δεν φαντάστηκε το κακό που θα της προκαλούσε, ο εισαγγελέας προτείνει την παραπομπή σε δίκη της 36χρονης κατηγορουμένης.

«Ήθελε να τη σκοτώσει» τονίζει ο εισαγγελέας Γιώργος Νούλης στην παραπεμπτική του πρόταση προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο εισαγγελικός λειτουργός εμφανίζεται πεπεισμένος για την ανθρωποκτόνο πρόθεση της 36χρονης και για τον λόγο αυτό προτείνει να δικαστεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Νούλης επικαλείται τα στοιχεία των εγκληματολογικών εργαστηρίων της Ασφάλειας και αξιολογεί τόσο την ποσότητα όσο και την πυκνότητα του επικίνδυνου υλικού που έριξε στην Ιωάννα. Παρ΄ ότι η κατηγορουμένη ισχυρίστηκε στην ανακρίτρια πως δεν είναι χημικός για να γνωρίζει τις συνέπειες που θα προξενούσε με το βιτριόλι στην Ιωάννα, ο εισαγγελέας δεν κλονίστηκε, ζητώντας την παραπομπή της σε δίκη.

«Με την κίνησή μου αυτή δεν ήθελα να τη σκοτώσω. Δεν στόχευσα ποτέ να τη σκοτώσω αλλά να την πονέσω και να την τραυματίσω. Απλώς ποτέ δεν φαντάστηκα ότι η απερίσκεπτη μου αυτή ενέργεια θα προξενούσε σε τέτοια έκταση ζημιά και έναν μεγάλο Γολγοθά που θα διανύει και θα διανύσει σε βάθος χρόνου. Μακάρι να γύριζα τον χρόνο πίσω, να μην είχε συμβεί τίποτα από όλα αυτά σε κανέναν. Λυπάμαι πολύ για το αποτέλεσμα αυτό. Για αυτό αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη αυτής της πράξης, θα τιμωρηθώ και καλώς θα τιμωρηθώ… Την παθούσα τη γνώριζα από φιλικό κύκλο αρκετά χρόνια. Ήμασταν γνωστές… Απόκτησα μια αρρωστημένη εμμονή μαζί της… Παρουσιάζομαι ενώπιόν σας συντετριμμένη, μετά από 10 μήνες. Είμαι 36 ετών με λευκό ποινικό μητρώο, σε καμία περίπτωση και με κανένα αντάλλαγμα δεν θα διέγραφε μία έντιμη διαδρομή μέχρι σήμερα. Όλοι οι άνθρωποι δικαιούνται μία δίκαιη δίκη και μία δεύτερη ευκαιρία στη ζωή τους» υποστήριξε η 36χρονη στην ανακρίτρια, η οποία με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα είχε αποφασίσει την προφυλάκισή της.

Τον τελευταίο λόγο θα έχει το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, το οποίο θα αποφανθεί για την παραπομπή ή μη της 36χρονης σε δίκη. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης