Συγκλονισμένος είναι ο διευθυντής της ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παπανικολάου, όπου νοσηλεύονται οι τραυματίες από την επίθεση με τσεκούρι που έγινε χθες στη ΔΟΥ Κοζάνης.

«Πρώτη φορά βλέπω να γίνεται αυτό από άνθρωπο σε άνθρωπο. Ήταν να το ζήσω κι αυτό στα 65 μου χρόνια» ανέφερε ο διευθυντής της ΜΕΘ Νίκος Καπραβέλος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είναι βαρύτατα οι δύο ασθενείς, φέρουν βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Προσπαθούμε να κερδίσουμε τη ζωή. Είναι κρίσιμα τα 24ωρα. Κάναμε απεγνωσμένες προσπάθειες, όλη νύχτα, με νευροχειρουργική παρέμβαση για τον 56χρονο. Δυστυχώς κι η άλλη γυναίκα έχει βλάβες στον εγκέφαλο. Εκεί που λέγαμε ότι διαφεύγει τον κίνδυνο…» συνέχισε.

«Είναι σε εξέλιξη οι βλάβες, το παρακολουθούμε. Η 67χρονη γυναίκα έχει χάσει το ένα μάτι της και φέρει πολλά κατάγματα στο κρανίο. Έχει διαφύγει τον κίνδυνο» υπογράμμισε και πρόσθεσε: «Για τους άλλους δύο δίνουμε αγώνα να περιορίσουμε τις βλάβες στον εγκέφαλο. Είναι βαρύτατες κακώσεις παλεύουμε να γλιτώσουμε ζωές και να αποφύγουμε αναπηρίες. Οι δύο ασθενείς είναι διασωληνωμένοι και δίνουμε μάχη να αποτρέψουμε τις δευτερογενείς βλάβες στον εγκέφαλο» κατέληξε ο κ. Καπραβέλος.

Δείτε την περιγραφή του στο Open

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Το ιατρικό ανακοινωθέν

Με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ διακομίστηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο «Γεώργιος Παπανικολάου» σταδιακά χθες το απόγευμα (16 Ιουλίου 2020) από το Γενικό Νοσοκομείο Κοζάνης «Μαμάτσειο» οι τρεις τραυματίες που δέχθηκαν επίθεση στη ΔΟΥ Κοζάνης και η κατάστασή τους έχει ως εξής:

Η ασθενής Μ.Μ., 47 ετών, είναι σε σταθερή κατάσταση και νοσηλεύεται στη Νευροχειρουργική με θλαστικό τραύμα στο κεφάλι, κάταγμα κρανίου και ένα θλαστικό τραύμα στην πλάτη. Είναι σταθερή αιμοδυναμικά.

Η ασθενής Π.Θ., 67 ετών, νοσηλεύεται στη Β Μονάδα Εντατικής Θεραπείας με μηχανική υποστήριξη. Είναι σταθερή αιμοδυναμικά. Έγινε εκτίμηση της κατάστασής της από γναθοχειρουργό και τον Σ. Διευθυντή της οφθαλμολογικής λόγω της βλάβης στο πρόσωπο.

Ο ασθενής Ξ.Π., 56 ετών, νοσηλεύεται στη Β Μονάδα Εντατικής Θεραπείας μετά από χειρουργική επέμβαση λόγω κρανιοεγκεφαλικής κάκωσης και τραυματισμού από τέμνον όργανο. Είναι αιμοδυναμικά σταθερός με μηχανική υποστήριξη.

Βίντεο: Αυτός είναι ο δράστης της επίθεσης

Στο σημείο όπου στάθμευσε το αμάξι του πριν προκαλέσει το μακελειό οδηγήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης συνοδεία αστυνομικής δύναμης ο 45χρονος δράστης της επίθεσης στο πλαίσιο της προανακριτικής διαδικασίας. Δείτε το βίντεο με τον δράστη:

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης